Üye Girişi Üye Ol
SORU - CEVAP
SORU SAHİBİ : KOç
Tarih : 26.03.2011
hocam başarılarınızın devamı dileğiyle.. annemin bacaklarında ileri derecede varis var, birçok dr ile görüştük ameliyat olasığını kaçırdığımızı söylediler. çorap ve birçok ilaç tedavisine devam ediyolar ama sonuçta hastalıkta ilerleme devam ediyor size nsl ulaşabiliriz. saygılar
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Eğer derin toplar damarlarında pıhtı ile tıkanıklık yoksa ameliyat olabiliri. İlerleyen zamanda kapanmayan, kötü kokulu yaralar çıkabilir. Basit bir renkli venöz dopler ultrason yaprırısanız size yardımcı olabilirim. Geçmiş olsun..
SORU SAHİBİ : MEHMET UZUN
Tarih : 03.05.2012
İyi günler doktor bey, Annem 59 yaşında ; 15 senedir diyabet hastası günde 4 defa insülin oluyor.Şiddetli boyun ağrısı şikayetiyle doktora gittik.Ultrason ve MR sonuçları aşağıdaki gibi çıktı. Karotis renkli doppler US raporu: Bilateral ana,internal ve eksternel karotis arterler B mod ve renkli doppler ile ayrı ayrı değerlendirilmiştir. Bilateral ana,internal ve eksternal karotis arterlerde aterosklerotik değişiklikler mevcut olup intema-mediada belirgin duvar kalınlık artışları mevcuttur. Sağ İCA proksimal kesimde lümende %30-49 oranında stenoza neden olan 3,4x5,1 mm boyutlarında kalsifik plak formasyonu izlenmiştir. Vertabral arter renkli doppler US raporu: Her iki vertebral arter çapları normaldir. Vertebral arterlerin akım yönleri karotis ile aynı yöndedir. Akım hızları ve formları normaldir. Toplam vertebral arter akım miktarı 200ml/dk nın üstündedir. SERVİKAL MR ANJİO İNCELEMESİ:2D TOF tekniği ile alınan aksiyal kesitlerin ve rekonstrüktif görüntülerin değerlendirilmesi ile gerçekleştirilmiştir. Sağ common carotid arter trase ,kontur ve kalibrasyonu tabii olarak izlenmiştir.Carotid bifurkasyonda internal ve eksternal karotis arterler yönelik sonlanmaktadır.İnceleme alanına giren Proksimal internal ve eksternal carotid arterlerin trase kalibrasyon ve konturları doğal izlenmiştir. Sol common carotid arter konturu kalibrasyonu doğal izlenmiş olup Carotid bifurkasyonda internal ve eksternal carotid arterleri vererek sonlanmaktadır. İnceleme alanına giren Proksimal internal ve eksternal carotid arter segmentleri doğal izlenmiştir. Sağ İCA da bulbustan hemen sonrasında lümende %40 oranında daralmaya neden olan stenotik segment gözlenmektedir. Doktor herhangi bir şeyin olmadığını söyledi.Ancak şiddetli ağrıları devam ediyor.Sizin tedavi için öneriniz ne olacak,ne yapabiliriz.İyi çalışmalar .Teşekkür ederim. Mail:uzun7777@hotmail.com
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Boyun fıtığı olabiliri. Bu yönden araştırılırsa daha iyi olur. Geçmiş olsun...Şah dama rtıkanıklığı boyun ağrısı yapmaz. %40 darlık nedeniyle hasta 6 ay arayla basit ultrason ile takip edilsin.
SORU SAHİBİ : AYşE şIMşEK
Tarih : 03.05.2012
annem 70 yaşında.kolesterol,şeker,tansiyonu yok.ama iki beyin damarında daralma varmı.bacak kırampı ve yüz kasılmasıyla başladı. tedavi başladı.ama 15 gün sonra sol bacak ve kol uyuşma ile güç kaybetti. hareket vardı ama basamıyordu ayağını.5 gün fakültede yattı.çıktığının ertesi günü sabah yüz tekrar çekme yaptı.ve 2 kere tekrar etti 5 dakikalık sürdü.iskemik atak diyolar ama bu inme mi niye tekrarlar ki? yardımcı olabilir misiniz?
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Mutlaka şah damarlarını kontrol ettirin. Basit bir dopler ultrason yaptırısanız. Sonucu iletirseniz size yardımcı olurum. Geçmiş olsun....
SORU SAHİBİ : BAHAR ışıKAL
Tarih : 18.04.2012
hocam merhaba geçen mail atmıştım ama ulaşmadı galiba benimde şimdiden kılcar damarlarım var çok çogalmadan önlemini almak istiyorum ailemizde ırsi varis 2 çocugum var 30 yaşındayım bu işlem için çok bütçe gerekiyormu çok durumum yok ssklıyım bana nasıl yardımcı olursunuz şimdiden teşekkürler
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsun. Önce bacaklarınıza venöz renkli dopler ultrason taptırırsanız iyi olur.Ona göre planlama yapabiliriz. saygılar..
SORU SAHİBİ : FİLİZ ALANKO
Tarih : 18.04.2012
Hocam benim babamın boyun damarlarından şah damarına bağlı bir damarı pıhtı atıyormuş beyne ve operasyon gerekliymiş;fakat biz Diyarbakır'da yaşıyoruz ve böyle bir operasyon Diyarbakırda daha önce hiç yapılmamış doktoru:Ankara'ya Hacettepe'ye götürün,dedi.Bu durumda siz de takdir edersiniz ki bildiğimiz tanıdığımız bir doktor ya ve Diyarbakır'dan gelicez.Ne önerirsiniz hocam çünkü çok acil damar gittikçe tıkanıyormuş ve biran evvel ameliyat olması gerekir bu arada babamın yaşı da 73.önerilerinizi bekliyorum hocam...
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Biz bu ameliyatları nerdeyse hergün yapıyoruz ve çok başarılıyız. Sadece lokal anestezi ile konuşa konuşa 30 dakikada bitiriyoruz. Ertesi gün taburcu ediyoruz. Geçmiş olsun....
SORU SAHİBİ : YAşAR GöZüKıRMıZı
Tarih : 25.04.2011
sayın hocam sol bacağımdan varis ameliyatı geçirdim.lakin kasıktan değil dizden aşağı olarak yapıldı 5-6 yıl oluyo dizin yanında ameliyat izinden yeniden oluştu ve cok çirkin hal aldı aşağı doğru yeniden varis oluştu gittiğim doktorlara göre yeniden ameliyat olmam da riks varmış yaşım 47 hiç etek giyemiyorum deniz mevsiminde cok utanıyorum. ne yapabilirim önerinizi bekliyorum saygılarımla
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Riskten kasıt ne anlamadım. Ancak tekrarlayan varis ameliyatlarında memnuniyet oranları düşük. Ancak yeni dopler yaptırıp gönderirseniz size yardımcı olurum. Geçmiş olsun..
SORU SAHİBİ : BAHAR ışıKAL
Tarih : 20.04.2011
hocam merhabalar bugün kanal d doktorum programında varisle ilgili yaptıgınız operasyonu seyrettim, hastanenizde çalışan mehmet veli karaaltının yakın tanıdıgıyım sizi önermişti ama birtürlü randevu alıp gelememiştim benimde aynı ordaki bayan gibi kılcar damarlarım var şimdiden azken acil tedavi olmak istiyorum çünki ailemizde ırsi bir problem daha 30 yaşında evli 2 kız annesiyim görünümün bozulmasını istemem lütfen yardımcı olursanız sevinirim açık konuşmak gerekirse durumum çok iyi degil normal ilk aşamada nekadar bir ücret gider teşekkürler
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsun. Size yardımcı oluruz. Görüşmek dileğiyle....
SORU SAHİBİ : HACER YıLMAZ
Tarih : 19.04.2011
mrb hocam bacaklarım örümcek ağı gibi özellikle diz arkası ve bilekte yoğun dobler kaçagımda var.öğretmenim size gelmem için neler yapabilirim.tşk ederim.
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Gelirseniz size yardımcı oluruz. Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : DILEK
Tarih : 16.04.2011
hocam benim babam 2006 yaz ayında sag tarafından felçlilik gecirdi.suan kendi ihtiyaclarını gderebiliyor.sag kolu çok ii hareket etmıyor.ara ara yüzünün sag tarafı uyusuyor ve bırden sag bacak agrısı çekiyor.doktoruna goturduk.MR çekildi .sonuc aksiyel planda T1A-T2A,sagital planda T2A,koronal planda FLAİR kesitler elde olunmuştur.sağ İCA başlangıç bölümünde %80-%90 lüminal daralma izlenen kısa bir segment mevcuttur.sol tarafta hafif daralma izlenen kısa segment mevcuttur yazıyor.hocam babamın ameliyat olması mı gerekiyor.saygılar.
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Kesinlikle operasyon gerekir. Tekrar felç geçirme riski yüksek. Geçmiş olsun.
SORU SAHİBİ : AYDıN AYDıN
Tarih : 16.04.2011
ocam hastamız hakkında size yazmıştım rica etsem yardımcı olurmusunuz hastamızın ısmi NİHAT AYDIN
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Şah damarındaki tıkanıklık derecesi hakkında bilgiverirseniz size yardımcı olabilirim. Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : EYüP ÖZDEMIR
Tarih : 02.05.2012
Sol Bacak damarı diz kapağı altından tıkalı ve CDde damarın tıkalı kısmdan ötesi hiç görünmüyor filmde ameliyat olabilir mi hastam...Saygılar.
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Hastanın şikayeti, ayağında yara olup olmaması ve istirahat ağrısı olup olmaması önemli. Yoksa bunlar medikal tedavi öneririm. Geçmiş olsun.(Bu arada damar açılmaz diye birşey yok, açılabilir.)
SORU SAHİBİ : HILAL M
Tarih : 02.05.2012
merhaba doktor bey,abimin doppler sonucunda sağ alt yüzde valsalva ile reflü akımlarının oldugu tortüoze varikoze venler izlenmiştir tanısı konuldu,ilaç ve çorap tedavısı sonucunda amelıyat gereklı görüldü fakat,alternatıf olarak tercıh bize bırakıldı,bu konuda en uygun tedavi olarak dikkate almamız gereken nedir,laze tedavisinin geçerliği amelıyata göre daha mı uygun olur acaba,şimdiden teşekkürler...!
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Varislerde hastayi gormeden tedavi onerilmemeli . Gecmis olsun
SORU SAHİBİ : EYüP ÖZDEMIR
Tarih : 02.05.2012
Akrabamın solbacak diz kapağı altından itibaren damar tümden tıkanmış,CD de damar o noktadan sonra hiç görünmüyor.Bu durum da ameliyat olmaz deyip ilaç yazıldı.İlaçlar:Platel,Ecopirin,Trental,citoles,Kolestor...Bu tıkanıklık ameliyatla açılabilir mi?
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Artık ayakta yara, morarma yada istirahat ağrıları yoksa yada sosyal nedenlerle çuk uzun yol yürümesi gereken hastanın isteği yoksa ameliyat önermiyoruz. İlaç ve yürüme ekzersizi öneriyoruz.Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : MEHMET YıLMAZ
Tarih : 02.05.2012
hocam kardeşimin koldan ölçülen tansiyonu 12/8 , bacaktan ölçülen 20/12 ağrılardan duramıyor. Damarsal bi proplemmi acaba hocam. ne önerirsiniz
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Mutlaka uzman bir hekime göstermeniz önerilir. İleri tetkik edilmesi gerekebilir.Geçmiş olsun... 
SORU SAHİBİ : TURGAY çETIN
Tarih : 29.04.2012
merhabalar hocam babam 4 gün önce gögüz ağrısı ile hastaneye götürdük ve dr dediki kardiyolujı görmesi gerekiyor dedi ve cümhürüyet üniversitesinde dr gösterdik ve hemen yatırdılar ve anjıyo yapacaklardı fakat anjıoda 4 damar yüzde 95 tıkalı dedim balon ve sitent rıkslı dedi dr bunun içiç ameliyat şart diyor ve 7 yıl önce de anjıo olmuştu o zamanlar yüzde 70 tıkalıydı ve açılmıştı ama şuan açamıyorlar ameliyat şartmı yoksa anjıo ile açılırmı hastamızın yaşı 73 yaşında ameliyat yaptırmamız gerekıyormu şimdiden teşekkürler hocam...
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Kesinlikle ameliyat öneririm. Kalp ameliyatları ülkemizde artık başarıyla yapılmaktadır. Geçmiş olsun...
© 2012 Yusuf Kalko, Tüm Hakları Saklıdır.
Bahçelievler Kültür Sok. No: 1 E-5 Üzeri Bahçelievler Metro Durağı Üstü 34160 İSTANBUL 
Tel: 212 484 44 84 (1652) 
Faks: 212 484 16 90 
Cep: 0532 345 21 61 
E-posta: yusuf.kalko@medicalpark.com.tr