Üye Girişi Üye Ol
SORU - CEVAP
SORU SAHİBİ : GÜL SARIÇAM
Tarih : 09.05.2012
Hocam iyi günler, Eşim 43 yaşında ve sigara kullanmaktadır. sık sık baş ağrısı yaşamakta ve migren teşhisi kondu ve beyin tomografisinde "SEPTUM NAZİ ORTA BÖLÜMDE SOLA DOĞRU UZANIM GÖSTEREN 4 mm BOYUTUNDA SPUR FORMASYONU MEVCUTTUR" VE "SAĞ ALT VE ORTA KONKA HİPERTROFİKTİR" DENİYOR. GÖRÜŞLERİNİZE İHTİYACIMIZ VAR. DOKTOORU BİRŞEY SÖYLEMEDİ. İLAÇ VERDİ GÖNDERDİ.
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Bana güveniniz için teşekkür ederim. Ancak hastalık KBB ile ilgili. iyi bir KBB doktoru size daha sağlıklı bilgi verebilir.Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : HALİL CÖMERT
Tarih : 03.05.2012
DEĞERLİ HOCAM ANNEM 63 YAŞINDA 2006 YILINDA BAY PAS OLDU PATOLOJİ SONUÇUNA GÖRE ROMATİRT ATRİT TEŞHİSİ KONDU 2006 YILINDAN BUYANA ROMOTOLOJİ POLİKİNGİNDE TEDAVİ GÖRÜYOR.AORT DAMARINDA BÖBREK YOLU VE BEYİN DAMARLARINDA DARALMA MEVCUT BAZI KARDİYOLOĞLAR STENT ÖNERDİ OLABİLİRMİ RİSKİ VARMI
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Daha detaylı anjio raporunu gönderirseniz size yardımcı olabilirim.Geçmiş olsun..
SORU SAHİBİ : NECMETTIN URAS
Tarih : 09.11.2011
Hocam iyi günler ben 4 ay önce bypass oldum 5 damar değişti.şu anda kalbim ile bir sıkıntım yok fakat damar alınan iki bacağımdada soğuklanma karıncalanma var bu genelde kasıktan başlayıp dizlerimde kesiliyor.ameliyat olduğum yerden önemli olmadığını fizik tedaviye gitmemi söylediler fakat yazılarınızı devamlı takip ediyorum buralardan edindiğim bilgiler doğrultusunda bu durumu birde size sormaya ihtiyaç duydum.sizce bu durum ne olabilir bu durum gittikçe artmaya başladı.ayriyeten aşırı kilo almayada başladım.yaşım 54 saygılar hocam
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Hiçbirşeyde olmayabiliri. Ancak damarınızı tıklı da olabiliri. Bu yüzden kalp damar cerrahisi eğer atar damarlarınızda birşey yok diyorsa korkmayın. Ancak şekeriniz varsa nöropatik ağrılar yada bel fıtığınız varsa burayla ilgili uyuşmalar olabilir. Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : KADIR
Tarih : 05.06.2011
mrb hocam ben kadır 29 yasındayım 1 sene once arac uzerınde nobet gecırdım 6 sonra bır daha gecırdım marmara unv getırdıler mr cok cektıler belden sıvı aldılar beyın anju oldum kılcar damar dedıler sah damarların utrasonla baktılar aspırın verdıler su an ıyım aca bır saj-ha nöbet gecırecem dıye korkuyorum tır şöföruyum baska meslegımde yok uzun yolda calısa bılırmıyım ıyı gınler
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsun. İyi bir nöroloğa takip altına girin.
SORU SAHİBİ : SEVDA GüLNAHAR
Tarih : 30.05.2011
Merhaba hocam ben hastaniz nazife gulnaharin geliniyim annemin agrilari iyice cogaldi contramaller fayda etmiyor artik ne gecesi kaldi ne gunduzu agrilari bir an bile durmuyor goz yaslari kurumuyor hocam ne yapicagimizi bilmiyoruz yardimci olur musunuz ilginize simdiden tesekkurler saygilarimla
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Hemen getirin.Kadıncağıza ızdırap çektirmeyin. Yardımcı olacağım. Muayene ücreti ödemeyin. yeni anjio isteyeceğim. Ağrıları damar kökenli mi? yoksa ameliyat olduğu bel fıtığı ile ilgilimi ayırıcı tanı yapmak lazım...Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : MERVE SERDAR
Tarih : 05.05.2011
sayın hocam ananem 72 yaşında beyin damarlarında tıkanıklık olduğunu söylüyorlar sizin yapabileceğiniz birşey varsa size getirmek isteriz.
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Boyun damarlarına(yani şah damarına)en basit dopler ultrason ile baktırıp sonucu gönderirseniz size yardımcı olabilirim. Geçmiş olsun..
SORU SAHİBİ : BURçIN TüMER
Tarih : 02.05.2011
Değerli hocam; Babam 74 yaşında 20.10.2011 tarihinde sağ şah damar tıkanıklığı nedeniyle felç oldu.6 aydır yatağa bağımlı..ilerleme çok yavaş..sol kolu iyi değil ama sol bacak hissedebiliyor.. Benim sorum; Beyin hücrelerinin ilk 4-5 Dk içinde ölmesi ve zamanla sağlıklı beyin hücrelerinin ölü hücrelerin görevini üstlenmesi söz konusu ise,damar tıkanıklığının açılabilmesi halinde ölü hücrelere faydasının olup-olmadığıdır..Daha doğrusu bu durumda (6 ay oldu) bu operasyonun faydasını görebilir miyiz? Cevap verirseniz size minnetar olacağım.Teşekkürler.
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Keske erken dönem bunları konuşsaydık. Yine de difüzyon beyin MR'ıyla beyin değerlendirilmesi ile tekrar görüşelim. Geçmiş olsun....
SORU SAHİBİ : GüLşAH AKCELEP
Tarih : 29.04.2011
Bu arada hocam çekilen doblerlerimde kalple ilgili bir sorun olmadığı gözlendi ben de uzun zamandır dobler çektirmedim dolayısıyla en son Cüneyt KÖKSOY hocamıza gitmiştim ama tedavi süreci olmadı maalesef yaşadığım şehirden dolayı lenfödem konusunda yardımınızı bekliyorum sevgiler...
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Lenfödemin yüz güldürücü cerrahi tedavisi yok. Kombine destek tedavileri ile rahatlatılabilir.İlgili hocamız mutlaka size yardımcı olacaktır. Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : FATMA DOğRU
Tarih : 29.04.2011
SAYIN YUSUF KALKO HOCAM.KAÇ YIL OLDUGUNU TAM OLARAK HATIRLAYAMIYORUM AMA TAHMİNEN 8-9 YIL OLMUŞ OLABİLİR.O YILLARDA BEN VAKIF GUREBA HASTANESİNE GELİYORDUM.SİZE MUAYENE OLMUŞTUM.RENKLİ DOBLERDE ÇEKTİRMİŞTİNİZ.VE HEMEN AMELİYAT OLMAMI İSTEDİNİZ VE GÜN VERİP BENİ AMELİYAT ETTİNİZ.SAĞ KASIKDAN AÇIP DAMAR DEGİŞTİRDİNİZ.BU HALİM BENİ BİR KAÇ YIL RAHATLATTI.FAKAT ŞİMDİ BACAKLARIMDA ŞİŞLİK.DOLGUNLUK HİSSİ,AGRILAR OLUYOR.VARİS ÇORABI KULLANAMIYORUM.İŞKENCE GİBİ ZOR GİYİYORUM.BEN SİZİ BURDA TESADÜF BULDUM VE ÇOK MUTLU OLDUM.SİZİ BİRDAHA NASIL BULURUM .BANA AÇIK ADRESİNİZİ VE TELEFONUNUZU GÖNDERİRMİSİNİZ.DOKTORUM SİZİ SEVİYORUM.İYİKİ VARSINIZ
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : 02124841579 nolu numaradan Sinan Bey size yardımcı olur. Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : AYDıN AYDıN
Tarih : 27.04.2011
sayın hocam babam şah damar tıkanıklığı rahatsızlığı var renkli mr çekildi ve sonuçlar SOL ICA çıkış düzeyinde oklüsyon dışında ılımlı aterosklerotik dehişiklikler. görüntülere kısmen dahil olmuş poligon düzeyinde sol serapler hemisferde kısmi vaskülarizasyon izlenmektedir. şimdiden teşekkürler başarılarınzın devamını dilerim
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsun. tam tıkalı şah damarları kitaben açılması riskli ve çoğu yer açmaz. Tabi burda beyin tarafı önemli. Eğer kanal açıksa boyun kısmını açmak kolay.hastay katkısı da çok önemli. Ona göre karar vermek gerekir.
SORU SAHİBİ : MEHMET GUNSUR
Tarih : 26.04.2011
sayın hocam bt anjiyo yaptırayım ancak annemin böbrek fonksiyonlarıda düzgün değil bununla alakalıda hergün yarım tablet ÜROKOLİZ kullanıyor.bt anjiyo için böbrek fonksiyonları ne derece önemli yapılabilirmi acaba...
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : MR anjio yaptırabilirsiniz.( Nefroloğunuza danışarak)Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : MEHMET GUNSUR
Tarih : 27.03.2011
hocam öncelikle başarılarınızın devamını dilerim...rahatsızlığı olan annem 60 yaşında aralık 2011 de iki damar by pass ve mitral kapak değişti.kalple ilgili fazla sorunumuz yok gibi ancak her iki ayaktanda damar alındı.ameliyat öncesi ayak parmaklarında ağrısız kızarıklıklar oluyordu ağrı olmadığı için önemsemedi.şu an ayak parmaklarında yine hafif çaplı kızarıklıklar ve çok az ince çatlak şeklinde yara var kardiyoloji doktorumuz doppler çekilmesini önerdi. çıkan sonucu yazacağım ancak doktorun dediğine göre ayak parmaklarını besleyen kılcal damarlarda problem var kalp damar cerrahına gitmemizi söyledi doppler sonuçları ile kalp damara gittim sonuçta o meslektaşınızda aynı şeyleri söyledi şu an operasyon olmuyacağını söyleyerek TRENTAL adlı ilaçtan sabah akşam içmesini bu arada rapor çıkarıp annemin Hiperbarik Oksijen Tedavisi almasını öngördü oksijen tedavisini ilk olarak bugün alacak umarım iyi sonuçlar alırız .ancak sonuçta bu şakaya gelen bir sağlık problemi değil uzuv kaybı olmasını hiç kimse istemez.rapor sonuçunu yazmaya çalışayım hocam gerekli görürseniz ayak parmak resimlerinide gönderebilirim..kılcal damar poreblemleri ile ilgili sitenizde tedavi yöntemlerinin olduğunu okudum.değerli vaktinizi ayırıp bilgi verirseniz çok memnun olurum.. Rapor sonucu:1 her iki alt ekstremite safena magna (vsm) ile common femoral (cfv) superfisiyal femoral (sfv) derin femoral (dfv) ve popkiteal ven (pv) olarak derin venöz sisteme ait venler incelenmiştir. Sol vsm kompressibi olup lümeninde trombüs izlenmemiştir.akım normal respiratuar fazisite göstermektedir.sol vsm diz bölgesine kadar takip edilemedi distali takip edilemedi(opera?) Sol cfv sfv dfv pv kompressibl olup lümeninde trombüs izlenmemiştir akım normal respiratuar fazisite göstermektedir.valsalva manevrası ile geri akım saptanmadı. Sağ vsm kompressibl olup lümeninde trombüs izlenmemiştir.akım normal respiratuar fazisite göstermektedir.Sağ vsm diz bölgesine kadar takip edilemedi (opera?) Sağ cfv sfv dfv pv kompressibl olup lümeninde trombüs izlenmemiştir akım normal respiratuar fazisite göstermektedir.valsalva manevrası ile geri akım saptanmadı. RAPOR SONUCU 2 Bilateral arteriel sistemde aterosklerotik değişikliklere sekonder diffüz intimal düzensizlik ve kalınlaşma mevcut olup akım hızı ve formunda belirgin hemodinamik etkiye yol açmayan milimetrik çaplı kalsifiye nonkalsifiye plak formasyonları izlenmiştir Akım aritmik izlenmiştir. SAĞ: CFA akım hızı normal akım paterni bifaziktir. SFA akım hızı normal akım paterni bifaziktir DFA akım hızı normal akım paterni bifaziktir Popliteal arterde akım hızı normal akım paterni bifaziktir Sağ tibialis atreli içerisinde ekojenik görünümde trombüs materyeli izlenmiş olu akım defektiftir.(kronik trombüs) Dorselin pedis izlenmedi. SOL: CFA akım hızı normal akım paterni bifaziktir. SFA akım hızı normal akım paterni bifaziktir DFA akım hızı normal akım paterni bifaziktir Popliteal arterde akım hızı normal akım paterni bifaziktir Tibialis posterior akım hızı normal akım paterni bifaziktir Dorselin pediste akım hızı normal akım paterni bifaziktir. NOT:by pass ameliyatı için her iki bacakta damar alımı için kesikler vardır. vereceğiniz bilgi için tekrar teşekkür ederim...
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Hastadaki kasık damarlarında da akımda bozukluk mevcut. BT anjio ile tüm bacak damarlarının değerlendirilmesi uygun olur. Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : KOç
Tarih : 26.03.2011
hocam başarılarınızın devamı dileğiyle.. annemin bacaklarında ileri derecede varis var, birçok dr ile görüştük ameliyat olasığını kaçırdığımızı söylediler. çorap ve birçok ilaç tedavisine devam ediyolar ama sonuçta hastalıkta ilerleme devam ediyor size nsl ulaşabiliriz. saygılar
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Eğer derin toplar damarlarında pıhtı ile tıkanıklık yoksa ameliyat olabiliri. İlerleyen zamanda kapanmayan, kötü kokulu yaralar çıkabilir. Basit bir renkli venöz dopler ultrason yaprırısanız size yardımcı olabilirim. Geçmiş olsun..
SORU SAHİBİ : MEHMET UZUN
Tarih : 03.05.2012
İyi günler doktor bey, Annem 59 yaşında ; 15 senedir diyabet hastası günde 4 defa insülin oluyor.Şiddetli boyun ağrısı şikayetiyle doktora gittik.Ultrason ve MR sonuçları aşağıdaki gibi çıktı. Karotis renkli doppler US raporu: Bilateral ana,internal ve eksternel karotis arterler B mod ve renkli doppler ile ayrı ayrı değerlendirilmiştir. Bilateral ana,internal ve eksternal karotis arterlerde aterosklerotik değişiklikler mevcut olup intema-mediada belirgin duvar kalınlık artışları mevcuttur. Sağ İCA proksimal kesimde lümende %30-49 oranında stenoza neden olan 3,4x5,1 mm boyutlarında kalsifik plak formasyonu izlenmiştir. Vertabral arter renkli doppler US raporu: Her iki vertebral arter çapları normaldir. Vertebral arterlerin akım yönleri karotis ile aynı yöndedir. Akım hızları ve formları normaldir. Toplam vertebral arter akım miktarı 200ml/dk nın üstündedir. SERVİKAL MR ANJİO İNCELEMESİ:2D TOF tekniği ile alınan aksiyal kesitlerin ve rekonstrüktif görüntülerin değerlendirilmesi ile gerçekleştirilmiştir. Sağ common carotid arter trase ,kontur ve kalibrasyonu tabii olarak izlenmiştir.Carotid bifurkasyonda internal ve eksternal karotis arterler yönelik sonlanmaktadır.İnceleme alanına giren Proksimal internal ve eksternal carotid arterlerin trase kalibrasyon ve konturları doğal izlenmiştir. Sol common carotid arter konturu kalibrasyonu doğal izlenmiş olup Carotid bifurkasyonda internal ve eksternal carotid arterleri vererek sonlanmaktadır. İnceleme alanına giren Proksimal internal ve eksternal carotid arter segmentleri doğal izlenmiştir. Sağ İCA da bulbustan hemen sonrasında lümende %40 oranında daralmaya neden olan stenotik segment gözlenmektedir. Doktor herhangi bir şeyin olmadığını söyledi.Ancak şiddetli ağrıları devam ediyor.Sizin tedavi için öneriniz ne olacak,ne yapabiliriz.İyi çalışmalar .Teşekkür ederim. Mail:uzun7777@hotmail.com
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Boyun fıtığı olabiliri. Bu yönden araştırılırsa daha iyi olur. Geçmiş olsun...Şah dama rtıkanıklığı boyun ağrısı yapmaz. %40 darlık nedeniyle hasta 6 ay arayla basit ultrason ile takip edilsin.
SORU SAHİBİ : AYşE şIMşEK
Tarih : 03.05.2012
annem 70 yaşında.kolesterol,şeker,tansiyonu yok.ama iki beyin damarında daralma varmı.bacak kırampı ve yüz kasılmasıyla başladı. tedavi başladı.ama 15 gün sonra sol bacak ve kol uyuşma ile güç kaybetti. hareket vardı ama basamıyordu ayağını.5 gün fakültede yattı.çıktığının ertesi günü sabah yüz tekrar çekme yaptı.ve 2 kere tekrar etti 5 dakikalık sürdü.iskemik atak diyolar ama bu inme mi niye tekrarlar ki? yardımcı olabilir misiniz?
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Mutlaka şah damarlarını kontrol ettirin. Basit bir dopler ultrason yaptırısanız. Sonucu iletirseniz size yardımcı olurum. Geçmiş olsun....
© 2012 Yusuf Kalko, Tüm Hakları Saklıdır.
Bahçelievler Kültür Sok. No: 1 E-5 Üzeri Bahçelievler Metro Durağı Üstü 34160 İSTANBUL 
Tel: 212 484 44 84 (1652) 
Faks: 212 484 16 90 
Cep: 0532 345 21 61 
E-posta: yusuf.kalko@medicalpark.com.tr