Üye Girişi Üye Ol
SORU - CEVAP
SORU SAHİBİ : NEZAHAT şERO
Tarih : 28.03.2011
ben nezahat şero merhaba hocam benim 3 cüncü yazışım size lütfen sorumu yanıtlayın ben 11 ay önce beyinden ameliyat oldum göz ve şah damarlarının üzerindeydi tümör şu an gözüm görmüyo benim hocam gecici oldugunu söledi önemli olan şu emar cektirdim yeni sonuc şu sol kavernöz sinüsü ekstraaksiyal kitle imajıyeni incelemede ayırt edilmemişdir sag frontalde venöz anjiom sebat etmektedir bu bana ilerde sorun cıkarmı lütfen benide aydınlatın teşekkürler
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : hastalığınız bizim bilgi ve tecrübemiz dışında. İyi bir beyin cerrahisi ve nörologla görüşürseniz daha sağlıklı olur. Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : FEDILE KARAGöZ
Tarih : 12/8/2010
değerli hocam meraba nasılsınız benim annem 1.5 sene önce kalp ameliyatı geçirdi sağ bacağından damar alıp kalbine taktılar fakat damar alınan bacagı aşırı derece şişti nereye götürdüysek şişliği geçmedi ayrıca cigerlerinde su toplamış 3defa bu rahatsızlığından dolayı hastanede yattı fakat geçmedi ve devamlı ağrı yapıyor sol gözündede körlük oluştu orta derecede göz doktorları kalp ameliyatı oldugu için ameliyat etmiyorlar sakıncalı diyorlar yaşı annemin 75 ,sizden ricam önce yaradanımdan sonra sizden istiyorum ne olur annemin deredine derman çare söyleyin teşekkürler
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsun. Muhtemelen kalp yetmezliği var. Eko çektiriseniz kalbin kasılma gücüne bakılır ona göre yoğun ilaç tedavisiyle toparlayabiliri. Bu arada boyun yani şah damarına da baktırın.
SORU SAHİBİ : NALAN UçAR
Tarih : 23.05.2012
MERHABA, BEN İLK DEFA BU KADAR DİKKATLE VE BU İŞ YOĞUNLUĞUNDA HİÇ ÜŞENMEDEN HASTALARINA CEVAP YAZAN BİR DOKTOR GÖRDÜM.SORULARA VERDİĞİNİZ CEVAPLARDAN SADECE HASTANIZ OLANLARA DEĞİL OLMAYANLARA DA ÇOK DEĞER VERDİĞİNİZİ ANLAYABİLİYORUM.EN YAKIN ZAMANDA ANNEMİ SİZE GETİRMEK İSTERİM. ANNEM 56 YAŞINDA YÜKSEK TANSİYON HASTASI. BİR ARA İLAÇLARINI DÜZENSİZ ALDI.10 GÜN GİBİ BİR SÜRE TANSİYONU DÜZENSİZ SEYRETTİ.HASTANEDE HOLTER CİHAZI TAKILDI.KORONER BT ANJİYOGRAFİ İSTENDİ.MADDİ OLARAK ANCAK AYBAŞINDA MÜSAİT OLABİLECEĞİM İÇİN İŞLEMİ AYBAŞINA ERTELEDİK.BENİM SORUM ŞU:10 SN YAPILAN ANJİYOGRAFİ İLE KASIKTAN YAPILAN ARASINDA YAPILAN İŞLEM VE RİSK AÇISINDAN FARK VAR MI? BİR DE ANJİYOGRAFİ SADECE BİR GÖRÜNTÜLEME SİSTEMİ Mİ, YOKSA KORONER BT YAPILIRKEN TIKALI DAMAR VAR İSE AYNI ANDA DAMAR YOLU AÇILIYOR MU? TEŞEKKÜRLER
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Koroner damarları göstermede halen altın standart tetkik damarın içinden girilerek yapılan anjiodur. BT anjioda kireçlenmeden dolayı özellikle kalp damarlarında yanlış sonuçlar alınabiliri. Diğer anjio yıllarıdr yapılan ve tecrübeli ellerde ve merkezlerde oldukça düşük riskle yaopılan tetkiktir. Geçmiş olsun(Boşuna para vermeyin ve beklemeyin.)
SORU SAHİBİ : MUSTAFA AVAN
Tarih : 18.05.2012
hocam buğün btanjiografi tomoğrafi sonuçlarım aşağıdaki gibidir.(KAROTİS) İVKM VERİLMESİNİ TAKİBEN BOYUM VASKÜLER YAPILARA YÖNELİK OLARAK AKSİYEL PLANDA 5 MM KALINLĞINDA KESİTLER ELDE OLUNMUŞTUR.DAHA SONRA BU KESİTLERDEN 0.7 MM KALINLIĞINDA 3D MİP REKONSTRÜKSİYONLAR YAPILMIŞTIR.ARKUS,BRAKİOSEFALİK TRUNKUS,VERTABRAL ARTERLER ,HER İKİ CCA,ICA,ECA PATENT OLARAK DEĞERLENDİRİLMİŞTİR.STENOZ YADA OKLÜZYON BULGUSU SAPTANMADI.HOCAM BEN KORKMAYA BAŞLADIM TEHLİKELİMİ Bİ ANÖNCE OPARASYON GEREKLİ.SAYGILAR HOCAM.........
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Raporlarınızda önemli birşey göremedim. Bu rapora göre ameliyata gerek yok. Geçmiş olsun.
SORU SAHİBİ : ABUZER YILDIZ
Tarih : 17.05.2012
Hocam Merhaba dedemi 2 hafta önce sağ kol ve ayakta kullanma zorluğu ve konuşmasında aniden zorlanma oluştu. Hastahanede KATORİS DOPPLERUS: SOL İCA da en kalın yerinde yaklaşık %85 darlığa neden olan sirküler tarzda heterojen plak izlenmiştir son olarak ilaçlı tomografi sonucu bekliyoruz 1 haftadır sadece kan sulandırıcı ilac tedavisi uyguluyorlar eğer müdahelede geç kalınırsa kısmi felç oluşurmu ameliyat olsa riski nedir. Yurt içinde önerebileceğiniz hastane varmı.
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Hastaya acilen operasyon önerilir. Biz bu ameliyatı lokal anestezi ile 30 dk'da konuşarak %1 riskle yapıyoruz. geçmiş olsun..
SORU SAHİBİ : MURAT ELMASULU
Tarih : 03.05.2012
hocam merhaba daha örce sordumu ama cevap alamadım.62 Yaşında DVT(2 YILLIK) hastası için EKOS (SES DALDALARIYLA TROMBOLİTİK TEDAVİYİ ) u önerirmisiniz.riski varmıdır.faydası tam olarak dedir.teşekkürler
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Ben kronik DVT'de bu sistemin faydalı olacağını düşünmüyorum. Bu sistem akut yada sub akut safhalarda daha faydalıdır diye düşünüyorum. Yinede bu konuda tecrübem yok. Ancak Türkiyede bu konuyla ilgili çok tecrübesi olan olduğunu da düşünmüyorum. saygılar..
SORU SAHİBİ : FERAH PARLAK
Tarih : 19.04.2012
İyi akşamlar sayın hocam; Ben 46 yaşında çalışan bir bayanım.yaklaşık 12 yıldır denge bozukluğu, baş dönmesiyle birlikte bulantı, başımda uğultu gibi rahatsızlıklarımdan dolayı bir çok doktorlara gittim. en son 2009 da gittiğim meram tıp fakültesi hastanesinde kalp damar bölümünde muayene oldum. boyun bölgesi arterlerine yönelik MRA İncelenmesinde; ''İntrakranial yapılarda sol PCA P1 segmenti aplazik olup distal PCA dalları patent posterior kommunikan arter yolu ile dolmaktadır.''denilmektedir. bu radyoloji raporuna göre doktorum tedavi için COUMADİN verdi ve INR 2-2.5 civarı ayarlandı.Şikayetlerim de hemen hemen kalmadı. En son 2011 in 8 ayında tereddütlerimi gidermek amacıyla ankara hacettepe üni. hastanesi nöroloji bölümünde prf. dr.E.T. beye gittim. BEYİN VE BOYUN bt ANJİYOGRAFİSİ VE 3 BOYUTLU GÖRÜNTÜLEME DE; 'BAZİLER ARTER VE HER İKİ POSTERİOR SEREBRAL ARTER PATENT OLUP, sağ PCA P3 segmenti 1/2 prosikmal kesiminde ileri derecede konsaktrik darlık lehine ince kalibre dikkati çekmektedir. sağ PCA distal dallanması hafifce asimetrik fakirdir. sonuç:sağ PCA P3 segmenti ilk yarısında konsaktrik anlamlı darlık ve distal okspital dallanmasında fakirleşme.'' denilmektedir. tedavi:meram tıp fak.nin aynısını verdiler. 10 gün önce safra kesesi ameliyatımda kalp damar,kardiyoloji ve beyin cerrahı doktorları Bu rahatsızlığımın coumadin kullanılmasının gerektirmediğini ifade ettiler. ve şuan ameliyattan önce kestiler hala 14 gündür kulanmıyorum.Şu ana kadar şikayetlerimde yok. Tabiki Bu durumdan endişelenmiyorum da değil. benim endişelerimi giderirseniz menmun olur, şimdiden teşekkür der. başarılarınızın devamını dilerim.saygılar.
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsun. Beyin içi damarlar nöroloji yada beyin cerrahisi ile ilgili. İyi bir ekip tarafından takip edilmeniz tavsiye olunur...
SORU SAHİBİ : MUSAT DEMIR
Tarih : 17.05.2012
iyi akşamlar hocam ben sizi sürekli tvde izliyorum ve sizi izlerken rahatlıyorum.sevgili hocam ben 45yaşında ve sigara kulanan biriyim benim sürekli dizlerim ağrıyordu bel fıtığının başlangıcı vardı yıllardır dizlerim ağrıdığı icin hep bel fıtığında şüpeleniyordum doktora gitmedim enson dizleri cok ağrıdı ve sol ayağımın parmakları 100metre yürüdüğümde uyuşma oldu bel fıtığıyla alakası yokmuş.7ay önce doktora gitim ayak doplorunu cektirdim dizlerimin 2sinde damartıkanıklığı cıktı ajıyo oldum dizlerim acılmadı ve damarlar cok ince kaldığı icin tamolarak girmemişler riskli diye diz altı olduğu icin amalyata gelmiyor.koşuyolu ve mehmet akifersoy hastanesine gitim bir care bulamadılar ve enson bir orta pedi doktoruna görün dediler onada henüz gitmadim ağrılarım gitikce coğalıyor hocam bana yardımcıolun lütfen neyapmalıyım.cok özür diliyerek söylüyorum mati durumlarımda iyideğil 2cocuk ünüversiteye gidiyor bana yardımcı olun hocam bana bir yol gösterin sizlere minetarı SSK LIYIM SAYGILAR
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Acilen sigarayı bırakın. Artık her damarı tıkalı hastayı ameliyat etmiyoruz. Sadece ayağında yara, istirahatte ağrı yada sosyal endikasyon(Uzun yürümek zorunuluğu olan meslek sahipleri )gibi endikasyonlarda ameliyat ediyoruz. Yürüme mesafesini arttıran özel raporla verilen Pletal denen ilaçla birlikte yürüme ekzersizleri yapın. Mutlu olcakasınız. Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : SEZEN ALAN
Tarih : 16.05.2012
Hocam Merhaba Annemin 2004ten beri yüzünün sol tarafında uyuşma göz kapaklarında çekiştirme, göz altında çökme vs sikayetleri var.Özellikle son birkaç aydır şikayetleri arttı,annem 48 yaşında.Senelerdir hastane hastane dolaştık.Yaklaşık bir senedir ecopirin kullanıyor. Ama şikayetleri geçmiyor ve günden güne yüzünün daha kötü olduğunu söylüyor.Annemin felç geçirmesinden korkuyoruz. Son gittiğimiz hastanede Kranial mra çekildi.Sonuçlar şöyle; Sağ ICA orta kesimde plak formasyonlarına bağlı kontur düzensizlikleri ve yaklaşık 1 cmlik segmentte %50-60 oranında luminal daralmalar dikkati çekmektedir. Sol ICA'nın distal servikal, petröz, kavernöz ve suprakavernöz segmentleri, her iki sifon bifürkasyonları ve bilateral ACA, MCA konturları ve intansitesi tabiidir. Sol vertebral arter sağa göre hipoplaziktir. Baziller sistem tabii olup PCA'lar doğaldır. Cerrahi müdahaleye gerek olmadığını söylediler. Sizin görüşünüzü de almak isterim bu hususta, cerrahi müdahaleye gerek yok mu? Medikal tedaviyle damar açılabilir mi? Annemin felç geçirme riski nedir? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Amerikan Kalp Cemiyeti %50 darlığa bile müdahale öneriyor. Anneninizin %60 darlığı mevcut. Ben müdahale öneririm. Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : SEVTAP ESLEK
Tarih : 16.05.2012
hocam merhabalar.şubat ayında sağ bacağımdaki varisler için iğne tedavisi oldum.o zamandan beri bacak ağrısı çekiyorum.tedavi yapılan yerler tam anlamıyla iyileşmedi.son bir kaç haftadır uyuşma acı ve kramp gibi ağrılar oluyor sürekli.doppler usg çekildi.sorun yok denildi.şubat ayında size de gelmiştim.geçer demiştiniz.fakat bir türlü ağrılarım geçmiyor.ne önerirsiniz.şimdiden teşekkürler.
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : İlaç ve çorap fayda edecektir. Geçmiş olsun.
SORU SAHİBİ : MUSTAFA AVAN
Tarih : 16.05.2012
sayın hocam merhabalar.Ben 27 yaşında bir öğretmenim.geçen biraz kolestrol vardı.kolestrol 228 kötü olan 169 du.Bu yıl bademcik rahsızlığı sonucu dr usg istedi ve raslantı sonucu boyun atardamırın kalınlaşma varmış.ilk usg Sol karatis bulb seviyesinde letral duvarın en kalın yerinde4.2 mm olmak üzere kalınlaştığı,ekojenitesinin azaldığı luminal kesim konturunun silikleştiği öncelikle enflamasyon lehine değişikler mevcuttur.MR çekindim normal değerde çıktı.15 gün sonra ikinci usg de ise letaral duvarın en kalın yerinde 2.4 mm olmak üzere sebat ettiği ,ekozenitesinin hafif arttığı(orta seviyede),luminal konturunun düzenli izlendiği dikkat çekmektedir.Hocam bana ne önerirsiniz ?Durum ciddi mi?Saygılar hocam...
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Kolestreol ilacı almanız mutlaka geriekir. Bu arada diyet ile 100 mg aspirin almanız tavsiye edilir.
SORU SAHİBİ : ABDULLAH GÜNGÖR
Tarih : 15.05.2012
sayın hocam, 2010 yılında bypass ameliyatı oldum 5 damarım değişti. amelitatdan sonra emboli atlatmışım şimdi kalple ilgili bir sorunum yok fakat sağ kolumda ta kürekden gelen bir rahatsızlık var. Dirsekden bileğim ve elimde bir ağirlık sanki bir tutukluk var, yazı yazarken çok hafif etkileniyorum. Ben bunun için beyin ve sinir'e mi, ortopedi veya fizik'e mi gitmeliyim bunu öğrenmek istiyorun. Teşekkür ederim.
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Fizik tedavi en iyisi olacaktır. Geçmiş olsun..
SORU SAHİBİ : CEMALETTIN AğAç
Tarih : 14.05.2012
hocam benım sıze ıkısorum olacak kayınpeder yaklasık 4 yıl once yuksek tansıyona baglı olarak BEYINDE odem olustugu soylendı ılacla gıderılecegı soylendı ozamanlar dengesıslıkten yuruyemıyordu fakat su anda ıkı bastonla 10 metre kadar yuruyup dınlendıkten sonra tekraR YURUYO BAS DONMELERI COK FAZLA OLUYO DENGESISLIK COK FAZLA GUC KAYBI DA VAR AYAKLARINDA VE YUZUNDE SISLIK LER VAR BU KONUDA YARDIMCIOLABILIRMISINIZ AYRICA KAYINVALIDEM 2008 DE ANJIO ILE KALBINE 5ADET STENT TAKILDI SU ANDA SAG KOLU DEVAMLI AGRIYO NEFES DARLIGI OLUYO VE VUCUDUNDA SISLIKLER OLUYO BU KONUDA YARDIMCI OLABILIRMISINIZ
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Boyun damarına(Şah damarı) baktırırsanız iyi olur. Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : GÖZDE MELİK
Tarih : 14.05.2012
Hocam İyi Günler Dedem 69 Yaşında bu yaşına kadar hiç bir şekilde bir rahatsızlığı yoktu 1 ay önce kalp krizi geçirdi acilen anjiyo oldu 2 damar tıkanıkmış %100 tıkalı olan damarı stent takarak açmışlar fakat diğer ana damar olan damarı açamamışlar bypas ameliyatı olması gerekiyor denildi ameliyat yaptırmamız gerekir mi yoksa bir damar ona yetebilir mi bize yardımcı olursanız sevinirim size kolay gelsin.
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Anjio raporunu detaylı yazarsanız fikrimi söyleyebilirim. Geçmiş olsun..
SORU SAHİBİ : AZIME HAN
Tarih : 13.05.2012
İyi günler bugün doppler ultrason çektirdim ve sonucunda ameliyat olmam gerektiği söylendi.Sizden de bana karar konusunda yardımcı olmanızı rica ediyorum... SUPİN POSTÜRDE,VENÖZ YETMEZLİĞE YÖNELİK DEĞERLENDİRMEDE; -iki tarafta valsalva ile anlamlı derin venöz akım reflüsü gözlenmiştir(valsalva ile devamlılık gösteren retrograd akım izlendi) -her iki tarafta ana femoral venden v.safena magna'ya valsalva ile anlamlı reflü izlenmiştir.(valsalva ile devamlılık gösteren 5sn nin üzerinde retrograd akım izlendi)Her iki v.safena magna kranial segmentleri açık izlendi. -Supin postürdeki incelemede yukarıdaki düzeylerde incelenen venlerde normal solunum ile spontan reflü gözlenmedi. şimdiden teşekkürler....
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsun. Bu rapora göre müdahale gerekir. Lasere uygun olup olmadığınızı siz görerek karar vermek lazım.
© 2012 Yusuf Kalko, Tüm Hakları Saklıdır.
Bahçelievler Kültür Sok. No: 1 E-5 Üzeri Bahçelievler Metro Durağı Üstü 34160 İSTANBUL 
Tel: 212 484 44 84 (1652) 
Faks: 212 484 16 90 
Cep: 0532 345 21 61 
E-posta: yusuf.kalko@medicalpark.com.tr