Üye Girişi Üye Ol
SORU - CEVAP
SORU SAHİBİ : BURCU BORALıLAR
Tarih : 09.05.2012
Merhaba hocam bacaklarımda ağrılar ve bazen şişmeler vardı,dobler cektıler sonuca bakıp bilgi verebilirmisiniz ?HER İKİ ALT EKSTREMİTE VENLERİ RENKLİ DOPPLER SONOGRAFİK Sol popliteal , tibialis posterior venlerde lümeni yandan az daraltan kronik ekstremitede CFV, SFV, DFV, sağ popliteal , tibialis anterior, sağ tibialis kompresyon testi, augmentasyon testi yanıtları pozitif alınmıştır. Ven duvarları ekojenitesi görülmemiştir. Venlerde venöz dalga formasyonu solunumla Bilateral derin venöz sistemde Valsalva manevrasında her iki CFVde grade Her iki safena magna venleri çapları 5 mm.’den küçük ölçülmüştür. Damar testleri yanıtı pozitiftir. Ven duvarları düzgündür ve trombüs ekojenitesi safena magnada Valsalva manevrasında SMVde sağda grade 2, solda grade Safena parva vende sağda grade 1, solda grade 3 reflü kan akımı görüldü. Bilateral kruris düzeyinde yüzeyel veıılerde genişleme saptanınamıştır. Bilateral kruris düzeyinde kominikan venlerde kan akımı yönleri fizyolojik SONUÇ: Solda Kronik DVT. Bilateral CFVde grade 1 yetmezlik. SMVde sağda grade 2, solda grade 1 yetmezlik. SPVde sağda grade 1, solda grade 3 yetmezlik. Tedavi olarakta varis çorabı ve venotrex isimli bir ilaç verdiler.
PROF.DR. YUSUF KALKO : Kronik DVT sebebi araştırılmalı. Sağlıklı bir insanın durup duruken derin venleri tıkanmaz. Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : TÜMEN YILMAZ
Tarih : 08.05.2012
Hocam Selamlar Babam 61 yaşında 5 yıl önce by pass ameliyatı oldu. 09.02.2012 tarihinde evde fenalaştı. Ege Ünv. Nöroloji servisinde yaklaşık 20 gün yattı. Sol şah damar % 100 tıkalı sağ taraf tamamen felç eve gönderdiler.10 .04.2012 kontrolü var. biz zaman kaybetmeden çözüm arayışı içindeyiz.Ne öneriyorsunuz. Saygılarımla
PROF.DR. YUSUF KALKO : Şah damarı tam tıkalı 7 gün felçli bir hastanın şah damarını açıp felcini yendik. Keşke olay olduğunda haberimiz olsaydı. Şah damarı ameliyatlarında beklenen aslında felçten korumak. Ama bizim yaptığımız enson 9 hastada şah damarı tam tıkalı olup ancak en fazla 7 günlük felçli hastalar düzeldi. Sizin hastanıza ne yapılabiliri bilmiyorum. Şah damarı açılabiliri mi? Teorik olarak açılabilir. Ancak felcine katkısı ne olur şuan bilmiyorum. Geçmiş olsun..
SORU SAHİBİ : ARZU ERKUT
Tarih : 08.05.2012
iyi günler doktor bey ben daha öncede size yazmıştım fakat bi yanıt alamadım beyin mr mi çektirdim ve sonucunda damarla ilgili bi sorun olduğunu ve ilaçlı çekim yapılması gerektini önermişlerdi çekimimi yaptırdım ve beni devlet hastanesi fakülteye gitmemi orada yapılacak tetkikler sonucu değerlendirme yapılıcanı söledi. sonucum ise şöyle: SAĞ FRONTAL LOBDA KORPUS KALLOZUM GENU ANTERİORU SAĞ KESİMİNDE VENÖZ ANJİOM GÖRÜLMEKTEDİR diyor bunun ne anlama geldiğini söylermisiniz birde nasıl bir tıp bi yardım almam gerekiyor bi yol gösterirmisiniz şimdiden tşkler iyi çalışmalar.
PROF.DR. YUSUF KALKO : Sizin rahatsızlığınız beyin cerrahisi ile ilgili. Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : NEVIN ERASLAN SARAç
Tarih : 28.04.2012
Merhabalar hocam,Annem 9 kasımda felç geçirdi.İstemik inme teşhisi kondu ve şah damarı % 100 tıkalı çıktı.Birçok doktora sormamıza rağmen ameliyatı riskli olduğu söylendi. Sağ tarafı hiç tutmuyor ve konuşamıyordu.Şu an rehabilitasyonla adım atar hale geldi ama konuşma çok zayıf.Annem İzmir'de yaşıyor ama ben İstanbul'da oturuyorum.Size gönderilmek üzere epikrizi gönderdim.Benim sorum dediğiniz gibi lokal anestezi ile bu operasyon yapılıyor mu? Benim anlamadığım beyinde konuşmayı etkileyen bölümde hücreler öldüyse bu operasyonun bu duruma etkisi nedir?(annemde yüksek tansiyon var idi fakat şu an ilac kullanmıyor kg.su normal şekeri yok ve kalbinde de bir problem yok) Şimdiden teşekkür ederim hocam...
PROF.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsun. Ne zaman felç geçirdiğini yazarsanız yardımcı olabilirim.
SORU SAHİBİ : EMEL KAVAK
Tarih : 28.04.2012
Merhabalar Doktor bey ben 6 yıllık evliyim 5 yaşında bir oğlum var. 25 ekim 2011'de rahimin sol taraftaki tüp de iltap olduğu söylendi ve rahatsızlıklarımdan ötürü kadın doğum doktoru ameliyata aldı laporoskopik ameliyatla ameliyat oldum,ameliyat 15 dakika sürdü ameliyatla iltaplı bölüm temizlendi bu sırada apandisitinde iltaplı olduğu fark edince apandisitim de alındı.Patolojiden gelen sonuca göre de tüpe iltap apandisitten geçmiş olduğu söylendi.Ertesi sabah hastaneden çıkarılacağım sırada yürümem için ayağa kalktığımda sol bacağımın şiş ve sert olduğunu fark ettim hemen doktorlar geldi doppler çekimi için gönderdiler kasıktan topuğa kadar damarın tıkalı olduğunu söylerek hemen kalp damar cerrahı geldi ve göbekten iğneler koldan serumlar takıldı 4 gün hastanede kaldım ayağımın üzerine 1 ay basmamam gerektiği söylendi çok kötü ağrılarım oldu toplamda 2 ay yataktan kalkamadım şimdi ilaç kullanıyorum Coumadin günde 1 tane pazar günleri günde yarıma düşürüldü her ay ritmik kan tahlillerimi oluyorum.En son INR testini 2 mart 2012 de yaptırdım INR-2.4 çıktı doktor ilaca devam edelim dedi ama benim bazı şikayetlerim var şöyle ki; Sol bacağım sağ bacaktan 5 cm daha büyük baldırda da bacakta da bu fark var ayrıca sol ayak bileğimin iç kısmında da kılcal damarlarım çok belli olmaya başladı dinlendiğimde sabah uykudan kalktığımda hiçbir şey kalmıyor ayağa kalkınca kılcal damarlar belirginleşiyor. Coumadin’nin pıhtı eritme özelliği yokmuş doğru mu?Pıhtıları ben ömür boyu taşıyacak mıyım?Bu bacaklarım arasındaki ölçü farkı geçer mi?İkinci çocuğu düşündüğümde ne gibi tehlikeler beni bekliyor?Aniden vücudumun herhangi bir yerine emboli atar mı?Şimdiden çok teşekkür ederim.saygılar..
PROF.DR. YUSUF KALKO : Önce şunu söylemek lazım. Sağlıklı bir insanın durup duruken toplar damarı tıkanmaz. Mutlaka altta yatan bir sebep vardır. pratikte de ensık gördüğümüz genetik yatkınlık. Yani bazı pıhtılaşma ile ilgili faktörler sizde eksik yada pıhtılaşma geninizde bozukluk var. Basit bir ameliyat dahi toplar damarınızda tıkanıklık yapabiliri. Acilen bu yönde tetkik edilmenizi öneririm. Çünkü kumadin çok zor bir ilaç ne kadar kullanacağınız belli değil. Eğer genetik yatkınlığınızı yada faktör eksiklikleriniz varsa bu ilacı ömür boyu kullanmanız gerekebilir. Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : DENİZ AKBAŞ
Tarih : 28.04.2012
MERHABA YUSUF BEY, ANNEM 12.09.2010 TARİHİNDE PIHTI ATMASI NETİCESİNDE FELÇ GEÇİRDİ. DAHA ÖNCESİNDE BİKAÇ DEFA ATAK GEÇİRDİ FAKAT İLAÇLARLA KENDİNE GELDİ. FELÇ SOL TARAFINI ETKİLEDİ. KONUŞMASI BOZULDU VE YÜRÜYEMİYOR. FELÇ SONRASI FİZİK TEDAVİ GÖRDÜ. HASTANEDE YATARKEN TETKİKLERİ DEVAM ETTİ. BOYUN DAMARLARINDAKİ TIKANIKLIK DERECESİNİ BELİRLEMEK İÇİN ANJİYO YAPILDI. ANJİYO SIRASINDA ŞAH DAMARININ %90 TIKALI , DİĞERİNİN %50 TIKANIK OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI. VE AYNI ZAMANDA BEYNİNDE ANEVRİZMA OLDUĞUNU SÖYLEDİLER. DAMARLARI TIKANIK OLDUĞU İÇİN RİSKLİ Bİ AMELİYAT OLDUĞU SÖYLENDİ. OCAK 2011 DE EGE ÜNV. BEYİN CERRAHİSİ BÖLÜMÜNDE ANEVRİZMA AMELİYATI YAPILDI. AMELİYAT BAŞARILI GEÇTİ.ARALIK 2011 DE TEKRAR BOYUN DAMARLARININ FİLMİNİ ÇEKTİRDİK. DOKTOR PLAVİX KULLANMAMIZI VE BUNUN DIŞINDA YAPILACAK BİRŞEY OLMADIĞINI SÖYLEDİ. ANNEM ŞAH DAMARI AMELİYATI OLABİLİR Mİ? BUNUN İÇİN SİZİNLE İRTİBATA GEÇMEK İSTİYORUZ. BİZE YOL GÖSTERİRSENİZ SEVİRİM. ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. SAYGILAR. -İZMİR-
PROF.DR. YUSUF KALKO : Tabiki olabilir. Lokal anestezi ile düşük riskle bu ameliyatı yapabiliriz. Ancak hastayı ve tetkiklerini görmek lazım. Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : öNDER TURAN
Tarih : 27.04.2012
şah damarı amelitatı haberini tv den izledim annem'de aynı rahatsızlık nedeniyle zonguldak kdz ereğli devlet hastanesi noroloji servisinde yatıyor pıhtı atması sonucu 01.02.2012 tarihinde inme geçirdi sağ tarafı felçli şuan konuşması ve yemesi normale girdi sağ ayağını cansızda olsa hareket verebiliyor iki şah damarı %80 oranında tıkalı kalbe giriş damarıda %50 oranında tıkalı gözüküyor anjiyo sonuçları elimde 2007 ankara başkent hastanesinde sol şah damarına stent konuldu ama şuan oda tıkalı gözüküyor yardımlarınızı bekliyorum
PROF.DR. YUSUF KALKO : Acilen hastayı ve tetkiklerini görmek lazım. Geçmiş olsun..
SORU SAHİBİ : SIBEL AKDEMIR
Tarih : 26.04.2012
hocam eyer tedavi olması mümkünse size nasıl getirebılırım annemı ve bunun için ne yapmam gerekiyo...
PROF.DR. YUSUF KALKO : 02124841579 nolu numarada koordinatörüm Sinan Bey ile görüşebilirsiniz. Geçmiş olsun..
SORU SAHİBİ : JALE KAYALAR
Tarih : 25.04.2012
Merhaba hocam,benim bacaklarımda kılcal damar kanaması var.Bunların tedavisi için bağkur geçiyormu ayrıca yazın tedavi yapılamıyormuş doğrumu acaba bilgi verirseniz çokkk sevinirim en kısa zamanda görüşmek dileğiyle saygılar.
PROF.DR. YUSUF KALKO : Renkli venöz dopler yaptırısanız daha verimli olur. Geçmiş olsun
SORU SAHİBİ : HüSNIYE CEYLAN
Tarih : 25.04.2012
bileteral vertebral arter toplam volümü 200ml/dk nın altında ölçülmüş olup klinik bulgular varlığında VBY açısından anlamlıdır.hocam benim belimden aşşası parmak uçlarıma kadar ağrıyor sürekli baş dönmem var kullandığım ilaçlar şunlar betaserc ve ecopirin bana bi açıklama yapılmadı ne olduğunu öğrenmek istiyorum saygılar selamlar
PROF.DR. YUSUF KALKO : BT anjio ile daha detalı tetkik edilirseniz daha iyi olur. Sonucu iletirseniz size yardımcı olurum. Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : KAMER KARAKAYA
Tarih : 24.04.2012
mrb hocam bacaklarımda çok ağrım vardı,dobler cektıler sonuca bakıp bilgi verebilirmisiniz ? Bilateral alt ekstremite venöz Doppler US incelemede: Her iki ana femoral ven kalibrasyonu ve lümeni normaldir. Yüzeyel femoral ven ile derin femoral ven lümeni açık izlenmektedir. Femoral bölgede trombüs saptanmamıştır Derin venöz yapılarda kompresyon tam, augmentasyona cevap pozitiftir. . Her iki vena safena magna normal kalibrasyondadır. Sol VSM de krural bölgeden itibaren valsalva ile geç başlangıçlı uzun süreli reflü akım saptanmıştır (grade IV yüzeyel venöz yetmezlik). Sol kruris medialde VSM kaynaklı 1-2 adet nontromboze variköz pake seçilmektedir. Diğer yüzeyel ve derin venöz sistemde valsalva manevrası ile venöz akım sonlanmakta olup reverse akım oluşmamaktadır. Venöz kapak yetmezliği yoktur. Her iki tarafta popliteal ven çapı ve lümeni normal izlenmektedir. Beraberinde hemen distalinde tibalis anterior, tibialis posterior ve peroneal derin venlerde de venöz akım normal olup trombüs saptanmamıştır. Vena safena parva akımı normaldir. Sonuç : *Sol VSM de krural bölgeden itibaren valsalva ile geç başlangıçlı uzun süreli reflü akım (grade IV yüzeyel venöz yetmezlik) + sol kruris medialde VSM kaynaklı 1-2 adet nontromboze variköz pake *DVT izlenmedi.
PROF.DR. YUSUF KALKO : Bacaklarınızda iç varis var ve müdahale gerekmektedir. Netür müdahale yapılacağı sizi görmeden söylemek doğru değil. Geçmiş olsun..
SORU SAHİBİ : DENİZ KARABULUT
Tarih : 24.04.2012
merhaba hocam babam 12 yıl önce beyin kanaması geçirdi sol tarafına felç geldi bazı hücrelerine öldü dedi doktorlar son iki senedir de iyice kendini bıraktı hiç kalkamıyor size gelmek istiyorz ama kendisi gelmeden önce filmlerini falan getirip sonra mı kendisini getirsek ne dersiniz
PROF.DR. YUSUF KALKO : Şah damarı tetkiki yaptırısanız size yardımcı olabilirim. Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : GüLNIGAR INCE
Tarih : 23.04.2012
hocam babam 71 yaşında şeker,tansiyon,böbrek yetmezliği gibi rahatsızlığı var.1 ay önce bacak damarlarında tıkanıklık var dendi ankara üniversitesi tıpda ameliyat riskli dediler ilaç tedavisi verdiler.başka ne yapabilriz.teşekkürler
PROF.DR. YUSUF KALKO : Bizim uyguladığımız teknikte riskler oldukça düşük. hastayı ve tetkiklerini görürsek daha detaylı konuşabiliriz. Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : NIHAT ADAN
Tarih : 22.04.2012
Sayın hocam benim sorum yok zaten benim sorumu daha önçe eşimle sizi ziyaretimde bıyıklarımın sarısına bakarak eşimi mayene için odanıza aldınız beni ise içtiğim sıgaradan dolayı odanzdan cıkardınız ve benim sağlıklı bir yaşam yaşamam için sıgarayı bırakmama sebeb oldunuz ALLAH sizin gibi değerli hocaları başımızdan eksik etmesin sizinle gurur duyuyor ve başarınızın devamını allahtan dilerim
PROF.DR. YUSUF KALKO : Temennileriniz için teşekkürler.....
SORU SAHİBİ : KURSAT AL
Tarih : 19.04.2012
dayım 3 sene önce damarlarından ameliyat oldu.damarları değişti. ama şuanda tekrar damarlarının tıkandıgı kanın pıhtılaştıgı sol bacağının kesilmesi gerektigi söylendi.şu an ilç ve oksijen tedavisi görüyor.sizin görüşlerinizi almakve irtibata gecmek istiyoruz. saygılarımızla
PROF.DR. YUSUF KALKO : Acilen hasta ve tetkiklerini görmek lazı. 02124841579 nolu telefondan Sinan bey ile irtibata geçebilirisiniz.Geçmiş olsun...
© 2012 Yusuf Kalko, Tüm Hakları Saklıdır.
Bahçelievler Kültür Sok. No: 1 E-5 Üzeri Bahçelievler Metro Durağı Üstü 34160 İSTANBUL 
Tel: 212 484 44 84 (1652) 
Faks: 212 484 16 90 
Cep: 0532 345 21 61 
E-posta: yusuf.kalko@medicalpark.com.tr