Üye Girişi Üye Ol
SORU - CEVAP
SORU SAHİBİ : GÖZDE MELİK
Tarih : 14.05.2012
Hocam İyi Günler Dedem 69 Yaşında bu yaşına kadar hiç bir şekilde bir rahatsızlığı yoktu 1 ay önce kalp krizi geçirdi acilen anjiyo oldu 2 damar tıkanıkmış %100 tıkalı olan damarı stent takarak açmışlar fakat diğer ana damar olan damarı açamamışlar bypas ameliyatı olması gerekiyor denildi ameliyat yaptırmamız gerekir mi yoksa bir damar ona yetebilir mi bize yardımcı olursanız sevinirim size kolay gelsin.
PROF.DR. YUSUF KALKO : Anjio raporunu detaylı yazarsanız fikrimi söyleyebilirim. Geçmiş olsun..
SORU SAHİBİ : AZIME HAN
Tarih : 13.05.2012
İyi günler bugün doppler ultrason çektirdim ve sonucunda ameliyat olmam gerektiği söylendi.Sizden de bana karar konusunda yardımcı olmanızı rica ediyorum... SUPİN POSTÜRDE,VENÖZ YETMEZLİĞE YÖNELİK DEĞERLENDİRMEDE; -iki tarafta valsalva ile anlamlı derin venöz akım reflüsü gözlenmiştir(valsalva ile devamlılık gösteren retrograd akım izlendi) -her iki tarafta ana femoral venden v.safena magna'ya valsalva ile anlamlı reflü izlenmiştir.(valsalva ile devamlılık gösteren 5sn nin üzerinde retrograd akım izlendi)Her iki v.safena magna kranial segmentleri açık izlendi. -Supin postürdeki incelemede yukarıdaki düzeylerde incelenen venlerde normal solunum ile spontan reflü gözlenmedi. şimdiden teşekkürler....
PROF.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsun. Bu rapora göre müdahale gerekir. Lasere uygun olup olmadığınızı siz görerek karar vermek lazım.
SORU SAHİBİ : MURAT KURT
Tarih : 13.05.2012
Hocam saygılar 2011,9,10.aylardabirden yüksek ateş geçirdim birden dizimin sol yanından kasık arasına dört parmak kala acılı kırmızı bir şerit oluştu birde dizim ve ayak bileğim arasındada acılı bir şekilde acılı bir kızarıklık oluştu devlet hastanesine gittim her ikibacağıma dublor çektiler,sonuç sağ alt ekstremitede krus ve uyluk medial bölümünde belirgin olancilt altı dokuda heterojenite yer yer ödem[inflamatuar,değişiklik?]yüzeysel ve derin venöz tronboz bulgusu saptanmad. abdestalındığında prmak arası çatlaklardan enfeksiyon kapıyormuş kızarıklık oldumu antbytğe devamdediler.ateşlendim ve aynenrahatsızlık yeniden başladı yaşım 35.
PROF.DR. YUSUF KALKO : Mutlaka parmak aralarındaki mantarı tedaviettirin. Yopksa bu şikayet sürekli tekrarlayacak. Geçmiş olsun..
SORU SAHİBİ : çIğDE DEMIR
Tarih : 12.05.2012
Merhaba hocam.Babam 73 yaşında ve son zamanlarda durumu çok kötü ameliyat olması gerektiği söyleniyor. Bu ameliyatın babm için risk taşıdığı söyleniyor.Ayrıca babamtansiyon var. ve yeni öğrendğimize göre şekride var. Ben ne yapacağımı bilemiyorum. sonuçları size yazıyorum ne olur bana bir risk olup olmadığını bildirin.ameliyat olması şartmı.Tektikler şöyle,LMCA, NORMAL.LAD,S1 SONRASI YÜZDE YETMİŞ DARLIK MEVCUT.,RCA DİSTALİ SOL SİSTEMDEN DOLUYOR.CX,OSTİUMDA YÜZDE ALTMIŞ DİSTALDE YÜZDE 95 DARLIKLAR MEVCUT. PROKSİMALDE.YÜZDE YÜZ TIKALI.TANI ASKH KAH.VE AYRICA SOL BACAĞINDA TIKALI OLDUĞU HER İKİSİNDENDE AMELİYAT OLMASI GEREKTİĞİ SÖYLENDİ. BİZ ÇOK KORKUYORUZ BABAMIN AYRICA GÖZLERİ HİÇ GÖRMÜYOR NE OLUR BANA YARDIMCI OLUN NE YAPMAM GEREKİKİR . EN KISA SÜREDE BİR KARAR VERMEMİZ GEREKİYOR BİDE SİZDEN BİLGİ ALMAMK İSTEDİM. BU AMELİYAT BABAM İÇİN ÇOK TEHLİKELİ OLRMU?_HER İKİ AMELİYATLA ARASINDA NEKADAR ZAMAN OLMALI.
PROF.DR. YUSUF KALKO : Artık kalp ameliyatları ülkemizde çok başarıyla yapılmaktadır. Bacak için eğer ayağında morarma, ağrı yada yara yoksa ameliyat bile gerekmiyebilir. İlaç tedavisi bile yeterli olabilir.Geçmiş olsun... 
SORU SAHİBİ : MEHTAP COSKUN
Tarih : 11.05.2012
sayın yusuf hocam ben 43 yaşında bir bayanım 20 yaşında hamileyken bacaklarımda varisler oluştu 23 yaşında sağ bacağmdan ameliyat oldum yine oluştu 2000 yılında iki bacağımdan birden ameliyat oldum sağ bacağımdan kasıktan açtılar ancak 6 ay içinde tekrar varisler oluştu geçen sene sağ bacağımda 7 yerde trombofilibit oldu sebebi bulunamadı şu an yine oluşmaya başladı iltihap oluyor kızarıyor zamanla geçiyor ancak daha o geçmeden başka yerde oluyor doktorlar zararı yok diyorlar bazılarıda tehlikeli pıhtı atabiliyor diyor acababu olayın bana zararı varmı tehlikesi varmı beni aydınlatırsanız çok memnun olurum çok teşekkür ederim.
PROF.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsun. yeni dopler raporunuzu gönderirseniz yardımcı olabilirim.
SORU SAHİBİ : BÜŞRA ÇİFÇİ
Tarih : 11.05.2012
BABAM 12 YILDIR DİABET HASTASI.BÖBREKLERİNDE %25'LİK KAYIP VAR ŞUAN ANJİO OLMASI GEREKİYOR AMA DİYALİZ RİSKİ YÜKSEK. AKG EKO VE EFOR TESTLERİNDE DE YÜKSEK RİSKLİ OLDUĞU BELİRTİLDİ. ANJİYO OLMALI MI OLMAZSA TEHLİKE NE BOYUTTA??
PROF.DR. YUSUF KALKO : Talyum testi yaptırın. Eğer + çıkarsa o zaman nefroloğunuzdan yardım almak gerek. Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : ÖMER KARAOğLU
Tarih : 11.05.2012
Hocam İy Günler Babamın yaklaşık iki ay önce tek gözünde bazen gelişen çift görme hadisesi baş gösterdi.Kend,isi rizede.Orada beyin emarı çektirdi ve beyine giden damarlarda hafif daralma olduğu söylendi.Bu konuda ileri tetkikler yapılmalı .Saygılar.
PROF.DR. YUSUF KALKO : İyi bir nörolog takip etsin ve  bu arada şah damarı tetkikleri yaptırısanız iyi olur.Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : GÜL SARIÇAM
Tarih : 09.05.2012
Hocam iyi günler, Eşim 43 yaşında ve sigara kullanmaktadır. sık sık baş ağrısı yaşamakta ve migren teşhisi kondu ve beyin tomografisinde "SEPTUM NAZİ ORTA BÖLÜMDE SOLA DOĞRU UZANIM GÖSTEREN 4 mm BOYUTUNDA SPUR FORMASYONU MEVCUTTUR" VE "SAĞ ALT VE ORTA KONKA HİPERTROFİKTİR" DENİYOR. GÖRÜŞLERİNİZE İHTİYACIMIZ VAR. DOKTOORU BİRŞEY SÖYLEMEDİ. İLAÇ VERDİ GÖNDERDİ.
PROF.DR. YUSUF KALKO : Bana güveniniz için teşekkür ederim. Ancak hastalık KBB ile ilgili. iyi bir KBB doktoru size daha sağlıklı bilgi verebilir.Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : HALİL CÖMERT
Tarih : 03.05.2012
DEĞERLİ HOCAM ANNEM 63 YAŞINDA 2006 YILINDA BAY PAS OLDU PATOLOJİ SONUÇUNA GÖRE ROMATİRT ATRİT TEŞHİSİ KONDU 2006 YILINDAN BUYANA ROMOTOLOJİ POLİKİNGİNDE TEDAVİ GÖRÜYOR.AORT DAMARINDA BÖBREK YOLU VE BEYİN DAMARLARINDA DARALMA MEVCUT BAZI KARDİYOLOĞLAR STENT ÖNERDİ OLABİLİRMİ RİSKİ VARMI
PROF.DR. YUSUF KALKO : Daha detaylı anjio raporunu gönderirseniz size yardımcı olabilirim.Geçmiş olsun..
SORU SAHİBİ : NECMETTIN URAS
Tarih : 09.11.2011
Hocam iyi günler ben 4 ay önce bypass oldum 5 damar değişti.şu anda kalbim ile bir sıkıntım yok fakat damar alınan iki bacağımdada soğuklanma karıncalanma var bu genelde kasıktan başlayıp dizlerimde kesiliyor.ameliyat olduğum yerden önemli olmadığını fizik tedaviye gitmemi söylediler fakat yazılarınızı devamlı takip ediyorum buralardan edindiğim bilgiler doğrultusunda bu durumu birde size sormaya ihtiyaç duydum.sizce bu durum ne olabilir bu durum gittikçe artmaya başladı.ayriyeten aşırı kilo almayada başladım.yaşım 54 saygılar hocam
PROF.DR. YUSUF KALKO : Hiçbirşeyde olmayabiliri. Ancak damarınızı tıklı da olabiliri. Bu yüzden kalp damar cerrahisi eğer atar damarlarınızda birşey yok diyorsa korkmayın. Ancak şekeriniz varsa nöropatik ağrılar yada bel fıtığınız varsa burayla ilgili uyuşmalar olabilir. Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : KADIR
Tarih : 05.06.2011
mrb hocam ben kadır 29 yasındayım 1 sene once arac uzerınde nobet gecırdım 6 sonra bır daha gecırdım marmara unv getırdıler mr cok cektıler belden sıvı aldılar beyın anju oldum kılcar damar dedıler sah damarların utrasonla baktılar aspırın verdıler su an ıyım aca bır saj-ha nöbet gecırecem dıye korkuyorum tır şöföruyum baska meslegımde yok uzun yolda calısa bılırmıyım ıyı gınler
PROF.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsun. İyi bir nöroloğa takip altına girin.
SORU SAHİBİ : SEVDA GüLNAHAR
Tarih : 30.05.2011
Merhaba hocam ben hastaniz nazife gulnaharin geliniyim annemin agrilari iyice cogaldi contramaller fayda etmiyor artik ne gecesi kaldi ne gunduzu agrilari bir an bile durmuyor goz yaslari kurumuyor hocam ne yapicagimizi bilmiyoruz yardimci olur musunuz ilginize simdiden tesekkurler saygilarimla
PROF.DR. YUSUF KALKO : Hemen getirin.Kadıncağıza ızdırap çektirmeyin. Yardımcı olacağım. Muayene ücreti ödemeyin. yeni anjio isteyeceğim. Ağrıları damar kökenli mi? yoksa ameliyat olduğu bel fıtığı ile ilgilimi ayırıcı tanı yapmak lazım...Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : MERVE SERDAR
Tarih : 05.05.2011
sayın hocam ananem 72 yaşında beyin damarlarında tıkanıklık olduğunu söylüyorlar sizin yapabileceğiniz birşey varsa size getirmek isteriz.
PROF.DR. YUSUF KALKO : Boyun damarlarına(yani şah damarına)en basit dopler ultrason ile baktırıp sonucu gönderirseniz size yardımcı olabilirim. Geçmiş olsun..
SORU SAHİBİ : BURçIN TüMER
Tarih : 02.05.2011
Değerli hocam; Babam 74 yaşında 20.10.2011 tarihinde sağ şah damar tıkanıklığı nedeniyle felç oldu.6 aydır yatağa bağımlı..ilerleme çok yavaş..sol kolu iyi değil ama sol bacak hissedebiliyor.. Benim sorum; Beyin hücrelerinin ilk 4-5 Dk içinde ölmesi ve zamanla sağlıklı beyin hücrelerinin ölü hücrelerin görevini üstlenmesi söz konusu ise,damar tıkanıklığının açılabilmesi halinde ölü hücrelere faydasının olup-olmadığıdır..Daha doğrusu bu durumda (6 ay oldu) bu operasyonun faydasını görebilir miyiz? Cevap verirseniz size minnetar olacağım.Teşekkürler.
PROF.DR. YUSUF KALKO : Keske erken dönem bunları konuşsaydık. Yine de difüzyon beyin MR'ıyla beyin değerlendirilmesi ile tekrar görüşelim. Geçmiş olsun....
SORU SAHİBİ : GüLşAH AKCELEP
Tarih : 29.04.2011
Bu arada hocam çekilen doblerlerimde kalple ilgili bir sorun olmadığı gözlendi ben de uzun zamandır dobler çektirmedim dolayısıyla en son Cüneyt KÖKSOY hocamıza gitmiştim ama tedavi süreci olmadı maalesef yaşadığım şehirden dolayı lenfödem konusunda yardımınızı bekliyorum sevgiler...
PROF.DR. YUSUF KALKO : Lenfödemin yüz güldürücü cerrahi tedavisi yok. Kombine destek tedavileri ile rahatlatılabilir.İlgili hocamız mutlaka size yardımcı olacaktır. Geçmiş olsun...
© 2012 Yusuf Kalko, Tüm Hakları Saklıdır.
Bahçelievler Kültür Sok. No: 1 E-5 Üzeri Bahçelievler Metro Durağı Üstü 34160 İSTANBUL 
Tel: 212 484 44 84 (1652) 
Faks: 212 484 16 90 
Cep: 0532 345 21 61 
E-posta: yusuf.kalko@medicalpark.com.tr