Üye Girişi Üye Ol
SORU - CEVAP
SORU SAHİBİ : GUNES
Tarih : 06.01.2012
MERHABA YUSUF BEY .BEN 25 YASINDA BEKAR KIZIM 2008 YILINDA VARİS AMELIYATI OLDUM.SAG VE SOL BACAKTANN .SOL BACAGIMDA BAYA VARDI SAG BACAGIMDA AZDI .AMELIYATIM GAYET IYI VE SONRASIDA COK IYI GECTI.BELIRLI BIR ZAMAN VARIS CORABINI KULLANDIMM AMA SAG BACAGIMDA YINE VARIS OLUSTU .ILK SEFERINDE AGRI HISSETMIYORDUM. BU SEFERKI VARIS OLAYINDA BACAKLARIMDA COK AGRI OLUYOR.SIZCE TEKRARMI AMELIYAT OLMAM GEREK BIRDE VARIS YENILEYEN BIR OLAYMIDIR..
PROF.DR. YUSUF KALKO : Yeni venöz dopler ultrason çektirmeniz uygun olur. Geçmiş olsun.
SORU SAHİBİ : LEVENT KORKMAZ
Tarih : 02.01.2012
Sayın Hocam,55 yaşında erkek bir hastayım,bende sağ ana femoral ven ve vena femoralisde yetmezlik ile uyumlu kısa süreli venöz geri kaçış, sağ popliteal ven ile sağ vena safena parvada belirgin yetmezlik ile uyumlu venöz geri kaçış ile bileteral diz altlarında yetmezlik gösteren dilate perforan venler renli dopler ile tespit edilmiştir.Bana doktorum tarafından günde sabah akşam daflon ve diz altı ccl 1 basınçlı çorap tavsiye edilmiştir.Ayrıca ben 2000 yılında portal ven trombozunu faktör 5 leiden dolayı geçirdim.Günde bir 2.5 mgr comadin alıyorum.INR genelde 2.9 olarak seyrediyor.Hocam bu bilgiler ışığında bana tavsiyeleriniz nelerdir.Bana bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.Saygı ve selamlarımla.Levent KORKMAZ
PROF.DR. YUSUF KALKO : Genetik olarak araştırılmanız önemli. Geçmiş olsun..
SORU SAHİBİ : NESRIN GöZE
Tarih : 01.01.2012
ayaklarımdan kasıklarıma kadar ince ve kalın damarlar ve morluklar mevcut.kanal d deki program bana hemen tedavi olmam konusunda cesaret verdi.size muayene olmak istesem nasıl olur.bilgilerinizi bekliyorum.
PROF.DR. YUSUF KALKO : o2124841579 nolu numaradan Sinan Beye ulaşabilirsiniz. Geçmiş olsun..
SORU SAHİBİ : ASIYE KöSE
Tarih : 01.01.2012
merhaba hocam.ben 22 yaşındayım.2 sene önce doppler ultrason sonucuna göre ayağımda kronik venöz yetmezlik çıktı.1 sene sonra da sol ayagımda çıktı ama daha başlangıcı.dizüstü varis çorabı giyiyordum.3 ay önce doktora gıttıgımda kalçalarıma kadar ilerlediğini söyleyip kilotlu varis çorabı verdi.ben 2 seneden beri çorap giyiyorum ama sağ ayagımda yınede şiddetli kasılma,ağrı,dolgunluk hissi oluyor.yürüyemıyorum ve devamlı oturamıyorum.işim gereğide oturarak çalışıyorum.ameliyat içim yasın küçük dediler.ne yapmam gerek başka bi tedavisi varmı acaba.şimdiden tşk ederim.
PROF.DR. YUSUF KALKO : Sizi görüp değerlendirmak lazım. Geçmiş olsun..
SORU SAHİBİ : SANIYEASMA
Tarih : 27.12.2011
Merhaba Hocam 36 yaşındayım bacaklarımda ileri derecede olmasada varislerim var ayakta kalmaya başladığım anda bacaklarımın alt kısmında beyaz noktalar şeklinde lekeler oluşuyor ve çok ayak larım ağırmaya başlıyor bunlar varislerdenmi kaynaklanıyor acaba bilgilendiriseniz sevinirim tşk ederim
PROF.DR. YUSUF KALKO : Tetkik edip muyane olmanız gerekir. Geçmiş olsun..
SORU SAHİBİ : MUSTAFA AYGüN
Tarih : 27.12.2011
Hocam size çok teşekkürederiz tvde izledim hayran kaldım sizden ricam ablamla ilgili 6 sene önce kalp amaliyatı oldu 3 damar değişti 5 stent var şuanda hepsi dıkalı sol kroner arter acıktır geri kalan hepsi yüzde yüz tıkalı 3.4min kapakçık yetmezliği var kapakçık ve damarların değişmesi gerekiyor fakat dr lar hayati tehlike olduğu için amaliyatı tehlikeli diyorlar iç kapak açık kalmış sizden riçamız bize yardımçı olabilirseniz gelmeyi düşünüyoruz hastamız Ankara da size çok teşekkür ederim hastamız yaşı 60
PROF.DR. YUSUF KALKO : Tabi tekrarlayan her ameliyat riski artıtıracaktır. yeni CD'nizi izleyip yorum yapmak lazım. Geçmiş olsun..
SORU SAHİBİ : ERKIN SOYLU
Tarih : 26.12.2011
Merhaba Hocam; Babam 59 yaşında, kendisi şeker hastası ve aynı zamanda kalp rahatsızlığı var. Ancak son iki yıldır emboli atması sonucu anlık ve kısmi felçlik geçiriyor. bu Ataklar yılda yaklaşık 6-7 defa sıcak aylarda ise çok sıklıkla kendini gösteriyor. Daha önce yaşadığı bölgenin devlet hastahanesinde ve devamında Adana Acıbadem ve Adana Balcalı hastahanelerinde ve Ankara Güven Hastahanesinde muayene oldu, Balcalı'da bize beyin anjou olarak ifade ettikleri bir operason geçirdi. Tabi genel olarak MR ve filmler gibi daha pek çok tetkik belirttiğim hastahanelerde yapıldı. Sonuç olarak doktorlarımız beyne giden damarların birinde kireçlenme saptandığını söylediler ve babam düzenli olarak kan sulandırıcı kullanıyor ancak bu yolla bu atakları sadece azaltabiliyoruz ama engelleyemiyoruz, engellenmediği içinde ek bir tedbir olarak emboli attığını yani vücudunun sağ tarafının uyuştuğunu hissettiği anda ya kendi kendine yada çevresindeki herhangi biri yardımıyla cebinde taşıdığı bir iğneyi vuruyor. Bu rahatsızlığın daha kesin bir çözümü, veya bu atakları minimuma indirmenin daha etkili bir yolu var mı? Hatalı olduğunu düşündüğünüz bir tehşis veya eksik olduğunu düşündüğünüz bir kontrol adımı yada uygulansa daha iyi olacaktır dediğiniz eksik bir tedavi yöntemi var mı? Cevabını bekler Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla...
PROF.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsyn. Hastanın şah damar tetkiklerini gönderirseniz sevinirim. saygılar..
SORU SAHİBİ : FATMA DEMIR
Tarih : 26.12.2011
Merhaba Yusuf Bey. Sizi televizyonda görüp bu siteye ulaştım. Kendi hastalığımla ilgili şikayetlerimi size belirtip görüşünüzü almak istiyorum. Ben 25 senelik şeker hastasıyım. ayak parmaklarımda nöropati var. sol ayagımda dizden aşağı damar tıkanıklığı mevcut. yürümede cok fazla sıkıntı yaşıyorum kesik kesik yürüyorum. dinlenme ihtiyacı duyuyorum.Ayagıma hiçbir ayakkabı olmuyor aşırı bir şişlik mevcut buyuk terlikler bile artık olmuyor bana. tedavim için size mi gelmeliyim size nasıl ulaşabilirim bu sitede telefonları aradıgımda ulaşamadım. bana bu konuda yardım edip beni tekrardan yürümemi saglarsanız cok minnettar kalıcam cvpınızı bekliyorum.
PROF.DR. YUSUF KALKO : 02124841579 nolu telefondan Sinan beye ulaşabilirisiniz. Geçmiş olsun..
SORU SAHİBİ : ŞEFIKA METIN
Tarih : 26.12.2011
hocam iyi günler 23 kasımda eşim ile ilgili size meil atmıştum cevap alamadım eşim 60 yaşında 16 ay önce felç geçirmişti ayak iyiye doğr gidiyor ama elde hiçbir gelişme yok şah damar ulturasonunda sol CCA da bifurkasyonda hemodinamikaçıdan değişikliğe yol açmayan kalsifik aterom plağı izlenmektedir, Vertebrobaziller yetmezlik saptanmamıştırdiye rapor verildi, ayrıca üst batın incelemesinde de karaciğer sağ lob anterior segmentte 34x31 mm boyutunda kistik lezyon, Andominal aorta bifütkasyon düzeyinde 30 mm çapında anevrizmatik genişleme,aortada yayfgın kalsifik aterom plaklar izlenmektedir bulguları çıkmıştır bu durumun tetlikesi varmıdır cevap verierseniz çok mutlu oluruz şimdiden teşekkür ederim hocam iyi günler.
PROF.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsun. Felç sebebini tam anlayamadım. Hastanın iyi tetkik edilmesi lazım. İyi bir merkez tarafından değerlendirilmeniz ve takip edilmenizi öneririm. Saygılar..
SORU SAHİBİ : DEMET COşKUN
Tarih : 26.12.2011
mrb hocam.babam 2000 yılında MI geçirdi.daha sonra artere stent takıldı.Bunun üzerine SVH geçirdi.Ve konuşma merkezine emboli attı.şuan konuşamıyor.Sol karotis arterde plak oldugu söylendi.Douplerde optimal görünüm saglanamadığı için MRA önerildi.Hastamız için ne yapabiliriz bu konuda bize yardımcı olursanız seviniriz saygılarımla...
PROF.DR. YUSUF KALKO : Yoğun medikal tedavi ve rehabilitasyon uygun olur. Geçmiş olsun..
SORU SAHİBİ : ZELAL YAGMUR
Tarih : 23.12.2011
Yusuf Bey merhaba...2 yil once bacaklarimda olusan kizarikliklar ve yogun sislik sebebi ile size gelmistim, enfeksiyon teshisinden sonra kisa surede tedavi ettiniz.Gecen yaz ayni sorunu tekrar yasadim ve tekrar muayeneye geldim dopler uygulandiktan sonra herhangi bir damar tikanikligi olmadigini sadece lenfodemi oldugunu soylediniz ve 6 aylik bir tedavi surecini baslattiniz.Ilaclarimi duzenli kullandim tavsiye ettiginiz gibi lenfodemi coraplarini da giydim.Sislikler tamamen kaybolmasa da azaldi fakat agrilarim devam ediyor..6 aylik ilac tedavisinin sonuna gelmis bulunmaktayim bundan sonra ki surec icin ne yapmam gerekiyor?Doktorum programinda dar kiyafetlerin damarlar icin zararli oldugu soylemistiniz, malum kis mevsiminde oldugumuz icin cizme giydigim zaman bacaklarim catlama hissi ile agriyor..Saygilarimla.
PROF.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsun. Medikal tedaviden fayda örmenize sevindim. Düzenli kontrole gelirseniz tedavinin devamını yapabiliriz. Saygılar..
SORU SAHİBİ : SERDAR SEZGIN
Tarih : 27.11.2011
Cevap vereceğinizi umarak size bu maili gönderiyorum. Babam 64 yaşında 15.11.2011 tarihinde koroner arter bypass operasyonu sonrası ilk 12 saat herşey yolunda gidip servise alınması beklenirken kalp ritminin bozulması nedeniyle tekrar göğüsü açılarak kalp akciğer makinesine bağlanmıştır.Bize 36 saat sonra yoğun bakımda Glaskow koma skalasının 7 olduğu söylenmiştir.Ağrılı uyaranlara tepkisi olduğu belirtilmiştir. 18.11.2011 tarihinde yapılan Diffüzyon Mr raporu; "Her iki serebral hemisferde korteks ve subkortikal beyaz cevher düzeyinde,her iki serebellar hemisferde diffüzyon kısıtlanması gösteren yaygın akut-subakut dönemde enfarkt alanları mevcuttur.Sağda nükleus kaudatus düzeyinde diffüzyon kısıtlanması gösteren fokal iskemik odak mevcuttur." şeklindedir. 22.11.2011 tarihinde yapılan Difüzyon MR raporu; Teknik : Diffüzyon ağırlılı görüntüleme aksiyal ADC harita Aksiyal Her iki serebral hemisferde kortikal düzeylerde,her iki serebellar hemisferde difüzyon kısıtlanması gösteren yaygın subakut dönemde enfarkt alanları ile uyumlu görünümler dikkati çekmiştir.(Hastanın 18.11.2011 tarihli diffüzyon MRG tetkiki ile karşılaştırıldığında anlamlı farklılık saptanmamıştır.) Sağda nükleus kaudatus düzeyinde diffüzyon kısıtlanması gösteren fokal iskemik odak mevcuttur. 22.11.2011 tarihinde yapılan BEYİN MR ANJİYOGRAFİSİ İNCELEMESİ ; Teknik: 3D TOF yöntemiyle aksiyal planda görüntüler elde edildikten sonra MİP yöntemiyle rekonstrükte edilmiştir. Bulgular: Baziler arter,bilateral vertebral arterin distal kesimleri posterior serebral arterler ve ana dalları patent olup normal kalibrasyondadır. Bilateral internal karotid aarterlerin petrözikavernöz ve supraklinoid segmentleri ile orta serebral arter ve anterior serebral arterler ve ana dalları patent olup normal kalibrasyondadır. Willis poligonu yerleşimli anevrizmaya ait bulgu saptanmamıştır. Ek olarak alınan boyun MR anjiyografisinde her iki CCA ve İCA düzeylerinde kalsifiye aterom plakları ile uyumlu milimetrik çaplı kontur düzensizlikleri mevcuttur şeklindedir. 26.11.2011 tarihinde -Teknik.:Difüzyon ağırlıklı görüntüleme aksiyal ADC harita Aksiyal ; Her iki serebellar hemisferde,korpus kallozum splenium kesiminde bilateral parietooksipital periventriküler beyaz cevher alanlarında her iki serebral hemisfede subkortikkal beyaz cevher düzeylerinde subakut dönemde enfarkt alanları ile uyumlu görünümler dikkati çekmiştir.(Hastanın 22.11.2011 tarihli diffüzyon MRG tetkiki ile karşılaştırıldığında serebral hemisferdeki enfarkt azalma izlenmiş olup bu tetkikte korpus kallozum splenium kesiminde izlenen enfarkt alanı yenidir) Sağda nükleus kaudatus düzeyinde diffüzyon kısıtlanması gösteren fokal iskemik odak mevcuttur. Beyin cerrahisini gerektirir bir hasar olup olmadığı,bu hasar ile komadan çıkmasının mümkün olup olamayacağı, yoğun bakımda neler yapılabileceği,hangi ilaçların kullanılabileceği hakkında bilgi vermenizi arz eder saygılar sunarım. Not:26-27 Kasım 2011 tarihlerinde sodyum oranı 160-170 iken musluk suyu uygulaması ile düşürülmüştür.Bu süre zarfında kullanılan mannitol kesilmiştir.
PROF.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsun. Maalesef operasyon şansı nörolojik açıdan yoktur. İyi bir medikal ve rehabilitasyonla hastanız düzelebildiği kadar düzelecektir. Saygılarımla...
SORU SAHİBİ : ÖZAY NURI AKSOY
Tarih : 23.12.2011
Sayın Hocam; Trafik kazası ile patella kırığı,alçı sonrası ise teşhis: Sol alt ekstremite derin venöz sistemte kronik süreçte kötü rekanalize trombozis. 1 yıldır Cumadin (5mg), gün aşırı 1 ve 1.5 kullanıyorum. Varis çorabı da kullanmaktayım. Sol bacak damarımı açmak adına cerrahi olarak neler yapılabilir. Ya da bu damar açılır mı? Yoksa yaşamıma varis çorabı ile devam mı edeceğim? 1 yıl sonrasında bu damardan pıhtı atması beklenen bir tehlike midir? Dobler sonucum aşağıda ki gibidir. Sol ana ve derin femoral ven patenttir. Saphenofemoral bileşke, v.saphana ve v. Saphana parva lümenleri açıktır. Yüzeyel femoral ven, popliteal ven ve diz altı krual venlerde, intraluminal hipekreokik trombüs izlenmiş olup spontan akım izlenmemiştir.. Yüzeyel femoral vende augmentasyona anlamlı yanıt alınamamıştır. Popliteal ven ve diz altı krural venlerde augmentasyona yanıt pozitiftir, dolum görülmektedir. Valsalva manevrası ve proksimal kompresyon deneyleri sırasında yüzeyel venöz sistemde fizyolojik sınırları aşan reflü akım saptanmamıştır. SONUÇ: Sol alt ekstremite derin venöz sistemte kronik süreçte kötü rekanalize trombozis.
PROF.DR. YUSUF KALKO : Cerrahi şansınız yok. Ancak tekrar tromboz yaşayabilirsiniz Genetik faktör ve pıhtılaşma faktörlerini araştırmak gerekir . Geçmiş olsun..
SORU SAHİBİ : KüBRA YURDIGüL
Tarih : 22.12.2011
Sayın Yusuf Kalko; babam 63 yaşında ve 12 gün önce beyninin görme fonksiyonunda damar tıkanıklığına bağlı sol gözde görme kaybı,sol kol ve bacakta güç kaybı gelişti.hastanede 10 günlük tedavi gördü.göz ,kol ve bacakların fonksiyonu tekrar yerine gelir mi? bu durum hakkında ne yapabiliriz?
PROF.DR. YUSUF KALKO : Hastanızın şah damarlarına bakıldı mı? Şah damar ultrasonunu gönderirseniz yardımcı olabilirim. Geçmiş olsun..
SORU SAHİBİ : BüLENT KURUçAY
Tarih : 22.12.2011
merhaba yusuf bey babam 2000 yılında by pas ameliyatı geçirdi ve 3 adet damarı değişti.2004 yılında tekrar kalpdeki rahatsızlığından dolayı kontrol amaçlı doktora gittiğimizde anjio yapıldı ve tıbbi müdaheleye gerek olmadığı söylenerek ilaç tedavisine devam edildi.Takip eden yıllar sürecinde kalbindeki rahatsızlıklar nüksederk arttı.09.10.2011 yılında tekrar kalp krizi geçirdi ve acilen hastaneye kaldırıldı.Yapılan anjiyo sonucuna göre tıbbi müdahale şansının olmadığı damar sisteminin çok kötü olduğu ve tekrar bir kalp krizini gelirse yaşama şansının çok düşük olduğu söylendi.Şu an ki durumu 100 mt yürüyemiyor nefes darlığı başladı şeker ve tansiyon rahatsızlığı var sıgara ve alkol hiç kullanmadı.Acaba babamın en son anjio cd sini size meil olarak atsam babamın ameliyat şansı veya başka bir tıbbi müdahele şansı varmıdır bakabilirmisiniz.Şimdiden çok teşekkür ediyorum
PROF.DR. YUSUF KALKO : Anjio CD'sini direk tgörsek daha fazla yardımızmız olabilir. En azından ameliyat şansı olup olmadığını daha rahat karar verebiliriz. Bu arada kalp ekokardiyografi ile kalp kasılmasına da baktırısanız iyi olur. Geçmiş olsun..
© 2012 Yusuf Kalko, Tüm Hakları Saklıdır.
Bahçelievler Kültür Sok. No: 1 E-5 Üzeri Bahçelievler Metro Durağı Üstü 34160 İSTANBUL 
Tel: 212 484 44 84 (1652) 
Faks: 212 484 16 90 
Cep: 0532 345 21 61 
E-posta: yusuf.kalko@medicalpark.com.tr