Üye Girişi Üye Ol
SORU - CEVAP
SORU SAHİBİ : MüRVET ALTıNDAğ
Tarih : 17.03.2011
abimde toplar damar tıkanıklığı var. 1 seneden beri bacağında şişlık ve ağrıları var son zamanlarda baş parmağında çok şiddetli ağrı ve bir siyahlaşma var yürümekte çok zorluk çekiyor.(aynı zamanda hastam diabet ve böbrek üstü bezinde kitle olan bir hasta.) sizin damar alanındaki başarılarınızı duyduk ve sizinle gurur duyduk bize yardımcı olmanızı temenni ediyorum...
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsun. 02124841579 nolu numaradan Sinan Bey ile temasa geçerseniz size yardımcı olacaktır.
SORU SAHİBİ : MEHTAP HUNCA DURAKçı
Tarih : 16.03.2011
Merhaba Sizi tel.izledim.Sonra int.den başarılarınızı okudum kutluyorum.Ben 52 yaşındayım.2007 de iliak bifürkasyon %80,sol iliak prox%80 aterosklerotik kardiyovasküler ameliyat oldum.Anladığım kadarı ile damarı kazıdılar.cORASPİN trental coumadin ve kolestrol ilacı verdiler.Geçen ay kont.gittim.Bt çekildi netice Abd.aort lümende %50 darlığa neden olan trombus ile uyumlu görünüm dikkati çekmektedir çıktı.Şimdi verilen ilaçlar tansiyon ayarlayıcı,kolestrol ve coraspin dir.Gerçi şuan da çok fazla şikayetim yok bazen bacak ağrım oluyor.Ne yazık ki sigarayı bırakamadım sadece yürüyüş yapıyorum.Siz ce verilen ilaçlar yeterli midir?Ayrıca benim hastalığım sizin branşınıza giriyormu?Eğer giriyorsa size kont.yaptırmak istiyorum.Çok teşekkür ediyorum.Saygılar
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsun.  <<<<<<<<Yürüme mesafesi çok önemli. Eğer mesafeniz size yetmiyorsa ameliyat düşünülebilir. Bu arada damar sertliği kalıcı bir rahatsızlıktır. Sigara içmeye devam ettiğiniz sürece yapacak fazla birşey yok. Tekrar geçmiş olsun............
SORU SAHİBİ : DERYA şENYüZ
Tarih : 26.01.2011
merhaba yusuf bey benim sorum annem ile ilgili 6 ay önce sağ şah damarı %100 tıkalı olarak felç geçirdi. ve daha sonreki tetkiklerde sol şah damarında da %50 daralma olduğu tesbit edildi. sürekli olarak ayağında kasılmaları var ayrıca konuşamıyor ve yürüyemiyor. birçok doktor ameliyat yapılamaz dedi. Bu konuda ameliyat veya opesasyon mümkünmüdür. mümkün ise en kısa zamanda koşulları sizinle görüşmek isterim.teşekkürler..
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsun. Tam tıkalı şah damarı erken dönem yakalansa açılabilir. Bizim açtığımız hatta felçli olupta düzelen hastalarımız var. ANcak aradan aylar geçtiği için şansı yok gibi. Tam tıkalı damarı açmanın annenize ne gibi faydası olacağını bilmiyorum. Ayrıca biz tam tıkalı olmayan şah damarı ameliyatlarını  %1-2 gibi çok düşük riskle yapıyoruz.Tam tıkalı olan hastalarda bu oranın yüksek risk içermesi sebeiyle ameliyat fazla yapılmamaktadır. Saygılar..  
SORU SAHİBİ : BAHRİYE GÜNEŞ
Tarih : 25.01.2011
hocam benim annem şeker hipar tansiyon kolestrol hastası.Sol ayağından 2kere biri menüsküs diğeride çıbandan amilyat oldu.Ama ayağındaki şişlik hiç gitmedi.ayak bileğinden baldıra kadar kızarıklık morartı var.Ömür boyu variz çorabı kullanmasını söylemişler.damar tıkanıklığı olduğunu ve çaresi olmadığını söylemişler.Annem şuan memlekette size getirsem bir çaresini bulabilir misiniz düzelebilir mi.
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsun. Annenizde ya derin ven trombozu yada lenfödem mevcut. Her ikisininde cerrahi tedavisi çok özel durumlar hariç mümkün değil. Çok iyi destek tedavisi ve medikal tedavi ile izlemek lazım. Saygılar..
SORU SAHİBİ : ZEYNEP DöNMEZ
Tarih : 22.01.2011
mrb hocam.size geçenlerde çektirdiğim her iki alt ekstremite venöz doppler incelemesi sonucu için yazıyorum.her iki ana femoral ven kalibraosyonu ve lümeni normal.yüzeyel femoral ven ile femoral ven lümeni açık izlenmektedir.femoral bölgede trombüs saptanmamıştır.derin venöz yapılarda kompresyon tam,augmentasyona cvp pozitiftir.valsalva manevrası ile bilateral ana femoral venlerde reverse oluşmaktadır.Her iki great safen veb normal kalibrasyondadr.valsalva manevrası ile venöz akım sonlanmakta olup reserve akım oluşmamaktadr.venöz kapak yetmezliği yoktr.Her iki tarafta popliteal ven çapı ve lümeni normal izlenmektedir.beraberinde hemen distalinde tibalis anterior ve peroneal derin venlerdede venöz akım normal olup trombüs saptanmamıştr.lesser safen ven akımı normaldr.sol bacak proksimal kesiminin medialinde en geniş yerinde 3.3mm ölülen dilate varikoz yapılar izlendi.sonuç:bilateral ana femoral venlerde grade 3yetmezlk.sol bacak proksimal kesiminin medialinde dilate varikoz pakeler.bunun için ameliyat dediler.kapakçıkların onarım ve ameliyat şansı %kaç birde olmasam pıhtı riski varmı?ikinci sorumda bilateral karotis doppler için hocam sağ vertebral arter çapı3.3mm sağ vertebral arter debisi 50ml/dk sol vertebral arter çapı 3.8mm sol vertebral arter debisi120ml/dk toplam vertebral arter debisi 170ml/dk olp normalden düşük izlenmiştir.klinik uyumluluk halinde vby açısından anlamlı olabilir deniyo.bunu yaptırdıktn bir iki gün sonra şah damarımda kalp çarpıntısı gb sürükli beni rahatsz eden kendini hep farkettiren bir atma var ve bununla birlikte sağ yanağımada ara ara gelen hafif ağrılı bir çekilme.felç belirtisi olabilirmi? tşkler.
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsun. Kusura bakmayın ama gece geç saatlere kadar ameliyatlardaydım. Çok yoğun olduğumu söylemeye gerek yok herhalde. Venöz yetmezliğiniz için operasyon öneririm.Pıhtı riski düşükte olsa mevcut. Vertebrobasiller yetmezlik dediğimiz koldan beynin arkasına giden damarınızda sorun var. Bu muhtemelen o damarınızın doğuştan gelişmemei ile ilgili olabilir. Yinede ileri tetkik yaptırırsanız iyi olur. Korkmayın felç yapmaz.
SORU SAHİBİ : OSMAN YıLMAZ
Tarih : 20.01.2011
Merhaba Yusuf Hocam,20 yaşımdayım 5 ay zatüre tedavisi gördüm fakat doktorum emboli geçirmiş olabilirsin dedi biz çok üstünde durmadık.10 gün sonra sol bacağımda şişlik oldu.Acil hastane yatırdılar derin ven tromboz tehşisi koydular.Genetik araştırmam yapıldı,genetik olduğu ortaya çıktı.coumadin kullanıyorum,Varis çorabı giyiyorum.Birkaç sorum olacak,O zaman bizi emboli riskinden dolayı korkuttular halen o riskim var mi?Bu rahatsızlık geçecek mi yoksa ben ömür boyunca ilaç kullanmak zorunda mıyım?En son 5 ay önce dobler çekildi tekrar çektirmelimiyim?Aynı genetik bozukluk kardeşimde ve annemde cıktı nelere dikkat etmeliler?İlginize Teşekkürler.
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Maalesef ömür boyu ilaç kullanmak zorundasınız. Sizin ve ailenizin İyi damar cerrahisi kliniğince takip edilmenizi tavsiye ederim. Geçmiş olsun....
SORU SAHİBİ : ATILLA AKAR
Tarih : 18.01.2011
Hocamiza 12-8-2010 tarihinde gondremis oldugum ozelestiri mesajimda benimde hata ve eksiklerim oldugunu 12-01-2011 tarihinde babamla birlikte hocamizin bizlere yapmis oldugu izahat sonrasi gormus oldugumuz oneri tavsiyelerinden sonra anladim bu sebepten dolayiki hocamizdan ozuru bir borc olarak gordugumden ozurdiliyorum.Hocamizin tum hastalarina Rabbimden acil hayirli sifalar diler,Yusuf Kalko beyin bundan sonraki meslek hayatinda zatina ve ekib arkadaslarina ustun basarilar diliyorumi..Tedbir ve tevekkul bizden takdir Yuce ALLAT'TAN.
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Hastalarıma aslında akraba olduk derken şaka yaptığımı sanıyorlar. Ancak damar cerrahisi yada damar hastalığı kronik bir süreçtir. Doktor hasta ilişkisi ölene kadar devam etmelidir. Kullanılan ilaçlar, rutin kontroller, diyet ve tabiki sigara bırakımı çok ama çok aönemlidir. Yusuf Akar tekrar yaptığı hatalar sonucu yeniden ameliyat oldu ve ızdırabı tamamen giderildi. Bir doktor olarak hastamın ızdırabının giderilmesi kadar mutluluk verici başka bir şey yok. Geçmiş olsun.....
SORU SAHİBİ : ERDAL YýLDýRýM
Tarih : 14.01.2011
mrb yusuf hocam benim sizden ögrenmek istedigim bir sorum olacak geçen sene vakýf gureba hastanesinde babamý sol bacagýndaki damar týkanýklýgý sebebiyle amaliyat etmiþtiniz ve çok þükür hiç bir sorun yok. ama bu senede sað bacagýnda ayný sorun oldu ve ayak baþ parmagýnýn altýnda bir yara oluþtu amaliyat oldu þimdi ama ayagýnýn altýndaki yara iyileþmedi istanbul hiperbarikte tedavi görüyor ama parmak iyice çürümeye baþladý içinden sürekli iltihap akýyor ne yapmamýz gerekiyor þimdiden tþk ediyorum hocam.
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Acilen bize getirin. Ayaðýný kaybedebilir. Bazen saatler bile böyle hastalarda önemli olabilir. Geçmiþ olsun...
SORU SAHİBİ : HüLYA POLAT
Tarih : 14.01.2011
merhaba hocam; yaklaþýk 1 ay kadar önce ablam ve babam bize gelmiþlerdi osman polat babamýn adý. elinizde mevcut bilgileri eminim vardýr hala. sizde hak verirsiniz iþ saðlýk olunca saðlamasý da çok yapýlýyor farklý bi kaç dr a daha gittik ve anjio istediler. 07.01.2011 anjio oldu 1 hafta boyunca kan sulandýrýcý almadý operasyondan ötürü. anjio için odaya aldýklarýnda kasýktan damar yolu bulamadýklrý için koldan yapmýþlar ve bir iðne yapýlmýþ bu uyuþturmak için mi farklý bir neden den mi bilmiyorum. operasyondan sonra babam hiç iyi deðildi dr lar uyuþukluktan geçer dediler ve hç beklemediðimiz bi þey oldu sabaha doðru felç olduðunu anladýk bize kendilerinden kaynaklanmadýðýný söylediler. bizi bakýrköy ruh ve sinir hastalýklarý hastanesi nöroloji bölümüne sevk ettiler. cumartesi gününden beri yatýyo. boyundaki damardan beyindeki damara kan pýhtýsý attýðý için beyindeki damar ýn týkanmýþ olduðunu söylediler. sað tarafýnda hiç bir hareket yok bu ssizin ablama söylemiþ olduðunuz 3. kalýcý olan felçmi yoksa bunun bir tedavisi mümkünmü. lütfen mümkün olduðunu söyleyin ben bi þeyer yapabilirim diyin. sizden bi cevap bekliyroum umarým iyi sonuçlar amamýz mümkündür. iyi çalýþmalar.
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Geçmiþ olsun.Babanýzýn eski bilgilerinize baktým ve þah damarýndan acil operasyon önermiþim. Çünkü sýk artçý depremler geçiren bir hastaymýþ babanýz ve kalýcý deprem yakýn diye de not koymuþum. Maalesef  haklý çýktýðým için üzülüyorum.Keþke ameliyat olsaydý, keþke , keþke, keþke......Þu aniçin geri dönmesi çok zor olmakla birlikte belkide olabilir. Geçenlerde bize gelmeden 10 gün önce felç geçiren bir hastada mucize bir geriye dönüþ yaþadýk. Ama biz bu hastalarda esasenfelcin düzelmesini deðil, tekrar felç geçirmeyi önlemeyi hedefleriz. Geçmiþ olsun........
SORU SAHİBİ : ERCAN NARCý
Tarih : 1/11/2011
meraba hocam; hocam ben sizi yakýndan takip ediyorum. Bugun show tv'de tekrar size rastladým. Aradým ama size ulaþamadým. Benim varisten ameliyat olmam gerekiyor. Size nasýl ulaþabilirim. lutfen bu konuda bana yardýmcý olun ulaþabileceðiniz numaranýzý alabilirmiyim. tel numaram: 05424000747
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Geçmiþ olsun. 02124841579-1652'den ulaþabilirsiniz. Saygýlar..
SORU SAHİBİ : DUYGU ESEN
Tarih : 1/10/2011
Hocam 47 yaþýnda bi hastada þeker tansiiyon yok.Sadece yüksek kolestrol var.Aile hikayesinde özellik yok.3 sene içinde 2 kez tekrarlayan sað gözde 10-15dk süreli görme bulanýklýðý neden olabilir?(ikisinde de uyuyup uyanmýþtý)Baþka herhangi bi nörolojik olay yok)Deðerli görüþlerini<i bekliyorum hocam...
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Geçmiþ olsun. Önce bir göz doktoru sonra birþey yoksa nörolojiye görünse çok iyi olur. Sayglarýmla
SORU SAHİBİ : IPEK TüREL
Tarih : 1/5/2011
Hocam merhaba, kuzenim 25 yaþýnda deri venöz yetmezliði rahatsýzlýðý var.Damar kapakçýklarý çalýþmýyor. Bu rahatsýzlýðý nedeniyle bacaklarýndaki damarlarý kanama yapýyor ve uzun süre ayakta kalamýyor.Konuyla ilgili birkaç sene önce bir opresyon geçirde fakat bir sonuç alýnamadý. Þimdiden yardým ve görüþleriniz için teþekkürler.
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Yeni dopler(Venöz renkli dopler ultarson) ile görürsek yardýmcý olabiliriz. Saygýlarýmla
SORU SAHİBİ : BEYZA EREN
Tarih : 1/4/2011
Hocam selamlar, Dün babamýn anjiografisi yapýldý ve sonucunda; sað : sað commons karotis ve dallarý normal,anatomik çapta ve yer yer plaklanmalar mevcut.kritik stenoz yok.Sað internal karotis arter çýkýþýndan itibaren total týkalý. sol: sol commons karotis ve external karotis normal çapta.taný olarak sol ica okluzyon denildi.karar olarak da operasyon kararý alýndý.Açýkçasý bundan 14 sene önce sað tarafýndan felc geciren ve hiçbir ameliyat ihtimali verilmeyen babamýn 7 seneki anjiyografi sonucunda operasyon kararý çýkmasý beni biraz korkuttu.Size kýsaca bir kaç sorum olacak. 1-) Sah damarý ameliyatý tam týkalý bir damara uygulanabilir mi ?Riski var mýdýr ? 3-) Bu yeni bir yöntem midir? Çünkü daha önce hiçbir ihtimali yok diye bilgilendirilmiþtik. 3-)Eðer ameliyat baþarýlý olursa mevcut felcinde bir iyileþme olabilir mi ? Þu an sað elini kullanamýyor ve sað ayaðýyla da aksayarak yuruyor. Þimdiden yardýmlarýnýz için teþekkür ederim.
DOÇ.DR. YUSUF KALKO :

Mutlaka ameliyatý yapacak doktorunuzla risk oranlarýný görüþmenizi tavsiye ederim. Tam týkalý damar en tecrübeli ellerde bile operasyon riski %10-15, tecrübesiz merkezlerde %40'larý bulmaktadýr. Tam týkalý þah damarlarýnda beynin gerisinde uygun kanal varsa baþarý vardýr. Rutin þah damarý ameliyatlarýnýn riski %2'nin altýndaddýr. Geçmiþ olsun...

SORU SAHİBİ : MEHMET çELIK
Tarih : 1/3/2011
hocam babamýn kalp hastalýgý var 2008 ayýnda anji oldu damarlarýnýn hepsi %30 týkalýydý fakat 2010 yýlýnda olmuþ oldugu anjide damarlarýnýn 2'si %80 ile %90 diyerleri ise %30 týkalý olmak üzere bir sonuç çýktý. doktoru ilaç verdi onlarý kullanýyor fakat bitkisel çözümleriniz varmý varsa bana yazabilirmisiniz babamý çok seviyorum onu iyileþtirmem lazým saygýlar cevabýnýz içinteþekkürler
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Geçmiþ olsun. Lütfen bitkisel ilaçlara fazla raðbet etmeyin. Anjiosunu tecrübeli bir kalp damar cerrahisi uzmanýna yada ulaþtýrabilirseniz  bende yardýmcý olabilirim. Ne olur babanýza sahip çýkýn. Saygýlar... 
SORU SAHİBİ : BÜLENT DEMÝR
Tarih : 12/30/2010
hoca biraz önce size soru sormuþtum.. bu sorumla ilgili elimizdeki raporu size yazýyorum deðerlendirirseniz sevinirim... BÜLENT DEMÝR serebral anjiografi: inceleme: Her iki tarafta ana karotis arterler patenttir. sol ica bulbusunda hemodinamik anlamlý darlýk görülmedi saðda internal karotis arter bulbustan itibaren oklüde olup, sað internal karotis arter supraoftalmik segmentte oftalmik arter kollateralleri üzerinden ve sað ica intrakranial terituarý, aðýrlýlý olarak ACoA üzerinden rekonstrükte olmaktadýr. sol ica intrakranial segmenti, sifon bifürkasyonu, solda aca ve mca teretuarlarý doðaldýr. Her iki VA V1-V4 segmenti baziler trunkus, serebellar arter ve bilateral PCA tiretuarlarý doðaldýr. SONUÇ... sað ica oklüzyonu. evet hocam sonucumuz bu... bundan sonra nasýl bir yol izleyeceðiz.. cerrahi bir müdahale yapýlabiliyormu yapýlamýyormu... yapýlýrsa riski nedir. yapýlamýyorsa nasýl bir yol izlememiz gerekmektdir. saygýlarýmý sunar cevabýnýzý bekliyorum.... iyi akþamlar....
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Geçmiþ olsun. Tam týkalý þah damarý ameliyatlarý pek yapýlan bir uygulama deðil. Biz þah damarý ameliyatlarýný rutinde %2'nin altýnda riskle yapabiliyoruz. Tam týkalý þah damarlarýnda bu risk %25'leri bulabilmektedir. Yinede sadece lokal anestezi ile uyanýk yaptýðýmýz ve açabildiðimiz hastalarýmýz mevcut. Yeterki beynin gerisinden kanala kan gelsin. Saygýlaýmla...  
© 2012 Yusuf Kalko, Tüm Hakları Saklıdır.
Bahçelievler Kültür Sok. No: 1 E-5 Üzeri Bahçelievler Metro Durağı Üstü 34160 İSTANBUL 
Tel: 212 484 44 84 (1652) 
Faks: 212 484 16 90 
Cep: 0532 345 21 61 
E-posta: yusuf.kalko@medicalpark.com.tr