Üye Girişi Üye Ol
SORU - CEVAP
SORU SAHİBİ : ALİ GEÇER
Tarih : 21.08.2011
merhaba sayın hocam bi konuda size danışmak istiyorum 72 yaşında babannem var kendisi diyabet hastasıdır bunun yanısıra kronik kalp rahatsızlığı ve böbrek yetmezliği var by pass ameliyatı geçirdi ve şu anda diyalize girmekte şimdi ise her iki bacağındada damar tıkanıklığı meydana geldi parmaklarında kangren başlangıcı var bi çok hastahaneye götürmemize rağmen bir çare bulamadık bu konuda bize yardımcı olabilir misiniz şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsun. Hasta ve tetkiklerini bekliyorum... Saygılar..
SORU SAHİBİ : ERDAL TOPAL
Tarih : 20.08.2011
doktor bey ben peroneal sinir hasarı yani diyabetik nöropati den ameliyat geçirdim ve hala bir düzelme yok geçen ekim ayında ameliyat oldum ve ayak parmağımı kaldıramıyorum düşük olan ayağım kalkmıyor sol ayakta da başladı doktor bey ne yapmamı önerirsiniz lütfen derdime derman olun çok zor durumdayım
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsun. Rahatsızlığınız maalesef sinir hasarıyla ilgili. Bunun için çok iyi bir fizik tedavi merkezi ile temasa geçmenizi tavsiye ederim. 
SORU SAHİBİ : ERDAL TOPAL
Tarih : 10.08.2011
doktor bey merhaba ben 31 yaşında 5 yaşından beri tip 1 diyabetliyim doktor bey benim sağ ayağımda uyuşma güçsüzlük sanki ayağımın altını sıkıyorlarmış gibi ağırlık ve topallama mevcut doktor bey sağ ayak baş parmağımı bile oynatamıyorum ve düşük ayakda mevcut ayağım yerde sürünerek yürüyorum. çok çaresizim doktor bey ayağımı kurtarın biz eşimle 2 yıl önce evlendik bu ayak beni strese sokuyor psikolojimi çok bozuyor lütfen birşeyler yapın
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsun. Diabetik nöropati olabilirisiniz. Önce bir EMG çektiriseniz. Sonuç ile sizi yönlendirebilirim.
SORU SAHİBİ : MUCIT ACARDAL
Tarih : 08.08.2011
hocam yürürken 200-300m gittiğimde ayağımda ağrı oluyor doktora gittim renkli doppler ultrasonografisinde aorta her iki ana,derin,yüzeysel femoral,popliteal ve krural arter intimal konturları ateroskleroza bağlı ileri derecede kalınlaşmış, yaygın kalsifik plaklar izlenmekte, özellikle solda daha fazla olmak üzere yer yer belirgin daralmalar vardır.Aorta,distale gittikçe daralmakta,bifürkasioda, her iki ana iliak ise başlangıçta belirgin olarak dardır.bifürkasiodan itibaren her iki ana iliak ve alt ekstremite arterlerinde, normal trifazik akım formu kaybolmuş ve femorallerde monoazik yüksek hızlı, poststenotik distal krural arterlerde ise monofazik,post oklüziv pulsus tardus parvus akım deseni izlenmektedir.Almış olduğum tetkikin sonucu böyledir.2000 senesinde anjio oldum 2 tane stend takıldı.doktor 04.04.2011 mr anjio tetkiki istedi.yaptırmadım arkadaşımın tavsiyesi ile sizin isminizi öğrendim bugün medical park hastahanesinden 25 nisana randevu aldım ssk emeklisiyim.görüşlerinizi bekliyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsun. Anjio Cd'nizle birlikte sizi görüp ona göre size uygulayacağımız tdavi yöntemi hakkında detaylı konuşabiliriz. Ama şunu söyleyebilirim. Barsakları açmadan yandan 10 cm'den küçük açarak aorta müdahale edip ertesi gün hastalarımızı yürütüyoruz. Geçmiş olsun... 
SORU SAHİBİ : TARıK şAHIN
Tarih : 13.07.2011
merhabalar hocam ben 29 yaşındayım ayak ağrılarım için kalp damar servisine başvurdum dopler ve anjiyo sonrası sol ayağımda toplar damar daralması görüldü. doktorum çok ilgilenmemekle beraber buerger hastası olduğumu ve platel kullanmam gerektiğini söyledi.2 ay düzenli kullandım. hiçbir değişiklik olmadı. akabinde bir profösöre muayene oldum. kendisi bana bahsettiğim ağrıların ve şişliklerin buerger belirtisi olmadığı ve bir ramatoloji uzmanına görünmem gerektiğini söyledi.hastaneye yattım ramatoloji bölümünde bir dizi tetkikler yapıldı.herhangi bir sonuç elde edemedim endol isminde bir ilaç kullanıyorum. kullanmadığım zaman parmak uçlarım da gezen sert kızarıklıklar ve ağrılar oluyor. özellikle soğukta kaldığımda sol ayak bileğimden dizime uzanan yanma,şişlik,kasılma ve ağrılar oluyor. bu ağrıları voltaren -muscoril iğne ile bastırıyorum bazen yürüyemeyecek kadar sol ayağım kasılıyor. bu durum hayatımı olumsuz yönde etkiliyor. lütfen bana yardımcı olun. teşekkürler
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Hastayı görmeden bir yorum yapmam doğru olmaz. En kısa sürede görüşmek dileğiyle. Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : NESLIHAN GüL
Tarih : 30.03.2011
ben 27 yaşındayım kolestrolüm kötü olan 280 sormak istediğim şu kolestrol bir tür damar hastalığımıdır yarımcı oursanız çok sevinirim
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Damar sertliğini oluşturan sebeplerden biridir. Ciddi bir diyet ve spor bunu önleyebilir. Geçmiş olsun...
SORU SAHİBİ : TüLAY
Tarih : 11.07.2011
merhaba,babamın boyun damarlarında % 80 tıkanıklık mevcut. Dr ameliyat öenriyor. İnterntteki bir haberde lokal anestezi ile bu ameliyatı gerçekleştirdiğinizi okudum. Acaba bu darlıktaki damarlara lokal anestezi ile ameliyat olur mu Riski nedir.
DOÇ.DR. YUSUF KALKO :

Sadece lokal anestezi ile bu ameliyatları büyük başarıyla yapıyoruz. %1 riskle bu ameliyatı yapabiliriz. Geçmiş olsun..

SORU SAHİBİ : NILAY KOç
Tarih : 08.07.2011
Merhaba Hocam 2004 yılı nisan ayında ameliyat yapmıştınız beni...sol ayağımda anadamar tıkalıydı reyno hastasıydım...sizden önce bir çok doktora gittim ve tehşis koyamamışlardı çok ağrılarım vardı yanlış tehşisler yüzünden ayağım kangren olmuştu ve kesilme aşamasındaydı siz benim ayağımı kurtardınız bu olaylar olduğunda henüz 21 yaşındaydım...siz ilk görüşte anladınız anjiyo olmam gerekiyordu bununla bile özel ilgilendiniz...aslında şuan doğru yeremi yazıyorum bilmiyorum ama...siz gerçekten alanınızın en iyisisiniz allah sizden razı olsun...şuan çok iyiyim hiç bir sıkıntım yok...ve gözüm kapalı herkeze sizi öneriyorum...ilginiz bana göstermiş olduğunuz alakadan dolayı size sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum...
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Bir doktor için bundan daha güzel birşey olabilirmi? Yabiki her hastada tam başarılıyız diyemem. Amam inanın sizin gibi binlerce insan var uzvunu yada hayatını kurtardığım. Çok teşşekkür ederim duygularınız için... 
SORU SAHİBİ : ESRA
Tarih : 06.07.2011
Raporumun sonucu Damar Duvarları Düzgün olup intraluminal pataloji izlenmedi. Ven lümenleri aksiyel planda yapılan kompresyonla tam olarak kollabe edilmiştir ve patent olarak değerlendirilmiştir. Renk modu ile incelemede renkle dolumları tamdır. Valsavla manevrası ile sağ ana femoral vende ve sol safena magnada belirgin venöz reflü saptandı. patent bilateral alt ekstremite venöz sistemde, sağ ana femoral vende ve sol vena safena magna belirgin venöz yetmezlik. sevgili hocam ben kronik venöz hastasıyım ayrıca kadın doğum bölümünde muayene oldum polikist over rahatsızlığım çıktı bu rahatsızlığımıda göz önüne alınarak (yasmin isimli) kadın doğum hapı uygun görüldü. kullanıyorum tedavi 6 kutu içmem gerekli şuan 4 kutuyu kullanıyorum. Varis çorabını bir ömür moyu kullanmak istemiyorum ameliyat olmak istiyorum öncelikle sorum şu; 1)Doğum Kontrol hapları venöz rahatsızlığı etkiliyormu? 2) Eğer etkiliyorsa 6 kutuyu bitirdikten sonramı ameliyat olayım ? Cevabınızı en kısa sürede bekliyorum. İyi günler, sağlıcakla kalın. Esra BAŞEDEN
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Eğer genetik olarak pıhtılaşmaya eğiliminiz varsa sorun olabilir. Değilse sorun olmayabilir.Ameliyat olabilirisiniz. Geçmiş olsun... 
SORU SAHİBİ : ERDAL ERDOğAN
Tarih : 05.07.2011
Babam ileri derecede ateroskleroz hastası.Tansiyonu ve nabzı düşük.Aynı zamanda periton diyaliz yapmakta.Ayakları soğuk ve bacakları incelmiş durumda.Yürüme mesafesi 30metreyi geçemiyor.Cerrahi girişimler yapıldı ancak bir çözüm sağlanamadı.5 senedirde pletal ve kan sulandırıcılardan kullanmakta.Bize yardımcı olursanız çok mutlu olurum teşekkürler...
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Hasta ve tetkikleri beraber görmem lazım. Geçmiş olsun..
SORU SAHİBİ : MURAT KATKıCı
Tarih : 04.07.2011
merhaba hocam ben 1999 2000 arası tırafik kazası gecirdim sol bacağımda ana damar koptu sulu damar takıldı şu and o damar tıkalı diyarbakır araştırma hastanesine gittim gereken işlem leri yaptik doktorum bana pletal adında bir hab ı kullanmama istedi bir sene için den damar üretimi olur dedi benim mantığım almadı ve ben başka özel bir hastaneye gittim doktor bey dedi senin amalyat olman gerekiypr ve dedi biz burda sadece kalp amalyatı yapiyoruz ve bana doktor önerdi bende ve ben de daha önce amalyat olduğum dicle ünüversiye tüp fakültesine gidip kal damar doktoruyla gürüştüm oda amalyat olmamı söyledi ve risk oldüğünü söyledi kasdilme riski olabilir dedi hocam lütfen bana yardimcı oıa biliyorsan bana yardımcı olup bana geldemeniz arzum dur hocam lütfen bana en kısa zamanda cevap yazın saygılarımla hoşçakalın
DOÇ.DR. YUSUF KALKO :

Eğer ameliyat olabilirsin dendiyse hemen siiz bekliyorum. Genelde 2. veya 3. kez damar ameliyatları riskli ve başarı oranları düşük bilinir. Ancak biz çok başarılıyız. Eğer gelmek isterseniz 02124841579 nolu numaradan Sinan beyden randevu ve detayları öğrenebilirsiniz. Geçmiş olsun...

SORU SAHİBİ : PERIHAN SENGIR
Tarih : 02.07.2011
merhaba yusuf hocam size nasıl teşekür etsem bilemiyorum 15.03.2011 saat 11 de önce allaha sonra size ANNEM BAHRİYE YILMAZI emanet ettik cok tanınmış hocaların bile cesaret edemediği şah damarı tıkalı felc olmasını korkuyla beklediğimiz annemizi başarılı ameliyatla allahın izni ile bize verdiniz şu anda sadece sağ kolun da gecici hareket yavaşlığı var yusuf hocam TEŞEKÜR EDERİZ ellerinize sağlık ben kızı perihan sengir
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsun. Bir doktor için en büyük hediye böyle bir mesaj almaktır herhalde. İnanın hasta başarısı bizi inanılmaz motive ediyor. Teşşekkürler
SORU SAHİBİ : GÜNDÜZ ÖZTÜRK
Tarih : 28.03.2011
MERHABA HOCAM; ANNEM 80 YAŞINDA KALPTE RİTİM BOZUKLUĞU VE BÜYÜME VAR.YÜKSEK TANSİYON DA VAR. 3 AY ÖNCE BEYİN FELCİ GETİRDİ. 3 AYDIR YATIYOR YALNIZCA İHTİYACI OLDUĞUNDA KALKIP GİDEBİLİYOR. SÜREKLİ TERLEME VE MİDE BULANTISI VAR.YEMEK YEMİYOR VEYA ZORLA ÇOK AZ YİYOR. DOKTORLAR ÇOK SAYIDA İLAÇ VERDİLER. TERLEME VE MİDE BULNTISINA BİR ÇARE BULAMADIK. CEVABINIZI BEKLİYORUM SAYGILAR SELAMLAR
DOÇ.DR. YUSUF KALKO :

Geçmiş olsun. Hastayı tetkikleriyle birlikte değerlendirmek daha doğru olur kanaatindeyim. Saygılar..

SORU SAHİBİ : FATMA
Tarih : 28.03.2011
hayırlı günler hocam burger hastasının iyileşme şansı sağlıklı günlerine dönme ihtimali var mı? burgerin tedavisi yok diyorlar napcaz babam artık baltayı alcam elime kescam ayağımı diyor .......
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsun. Her hastada başarılıyız desek yalan olur. Ancak Buerger eğer sigara içmiyorsa bizim uyguladığımız tekniklerde başarı oranımız çok yüksek.
SORU SAHİBİ : MüRVET ALTıNDAğ
Tarih : 17.03.2011
abimde toplar damar tıkanıklığı var. 1 seneden beri bacağında şişlık ve ağrıları var son zamanlarda baş parmağında çok şiddetli ağrı ve bir siyahlaşma var yürümekte çok zorluk çekiyor.(aynı zamanda hastam diabet ve böbrek üstü bezinde kitle olan bir hasta.) sizin damar alanındaki başarılarınızı duyduk ve sizinle gurur duyduk bize yardımcı olmanızı temenni ediyorum...
DOÇ.DR. YUSUF KALKO : Geçmiş olsun. 02124841579 nolu numaradan Sinan Bey ile temasa geçerseniz size yardımcı olacaktır.
© 2012 Yusuf Kalko, Tüm Hakları Saklıdır.
Bahçelievler Kültür Sok. No: 1 E-5 Üzeri Bahçelievler Metro Durağı Üstü 34160 İSTANBUL 
Tel: 212 484 44 84 (1652) 
Faks: 212 484 16 90 
Cep: 0532 345 21 61 
E-posta: yusuf.kalko@medicalpark.com.tr